O posibilitate

3 09 2012

Dacă de fapt, noi am fi niște uși, niște uși prin care se revarsă bogăția în această lume?

Bogăția nu numai materială cât și tot ce înseamnă bine și util. Dacă aceste uși ar fi singurul mod în care această bogăție poate ajunge în lume?

Atunci, cred că ar exista o logică și o eficiență a procesului, căci în univers totul pare foarte eficient construit, nu cumva ușile cele mai bune ar fi folosite pentru a aduce cea mai mare bogăție?

Dar cum ai putea stabili ce ușă e mai bună? O ușă prin care poate să intre mult, sau o ușă prin care poate să treacă mult?

Eu cred că ușa prin care bogăția care intră ajunge la ceilalți, adică acolo unde este nevoie de ea, ar fi cea mai desăvârșită. Iar cea mai desăvârșită ușa ar fi biecuvântată cu cele mai mari bogății.

Probabil că oamenii ce se integreaz cel mai eficient în acest mod de lucru al universului ar avea cea mai mare șansă de a descoperi fericirea.

Căci ce este fericirea dacă nu semnul că ai făcut ceva bine?

Dacă ne-am concentra atenția spre a fi utili mai mult decât spre a folosi utilitatea altora oare nu am merge pe un drum mai ușor?

Căci din ce văd în jur, drumul ăst, al oportunismului, nu pare să ducă pe malul lacului în care îți poți vedea reflecția adevăratei ființe. Și la ce este bună o viață în care nu ai ocazia să te zărești nici măcar pentru o clipă?

 


Acțiuni

informatie

3 responses

4 09 2012
Andreotti

adevăr grăit-ai!!!!!!!!!!!!!!!

5 09 2012
Fr0z3nasic3

În final tot oportunism se cheamă. Pentru că dorinţa de a fi utili provine din cea de a fi fericiţi. Şi de fapt tot asupra esenţei eului nostru ne concentrăm. E doar o cale ocolitoare, pe care ne mai şi oprim să admirăm peisajul. Pff… ce suflete de artişti avem!

6 09 2012
VreauUltimulLoc

E inevitabil sa actionam intr-un fel si sa nu putem pune stampila egosimului peste. Caci noi doar din punctul nostru de vedere putem actiona, dar intre oportunismul ala clasic si ce spun eu acum e o mare diferenta ca si proprie perceptie. Iar unele lucruri daca le traiesti conteaza mai mult decat incadrarea rezultata dintr-o teoritizare a faptelor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: