Prea multa ravna

6 06 2015

Atâta strădanie direcționată greșit, este tot ce văd în jurul meu. Oameni care se luptă cu morile de vânt. Oameni care se iau în serios cu fețe grave și tonuri afectate. Fiecare își joacă propria dramă ca pe o tragedie greacă, așteptând parcă ropotele de aplauze ale mulțimii. Mulțime care de altfel este mult prea preocupată de sine.

Aici se cere o precizare. Mulțimea nu are un sine comun. Pentru că suntem mulțimi de oameni singuri. Nu trăim realități comune și nu empatizăm unul cu altul. Pur și simplul fiecare din mulțime este preocupat doar de sine și de a-și juca propria piesă. Oameni mici de căcat cu țeluri de căcat, trăiri de căcat, drame de căcat și orgolii de căcat.

Și trăind în această masă amorfă, inevitabil și tu, ajungi luat de val. Ajungi să faci calcule, să te gândești la un viitor incert, să „duci lupte” penibile. Încerci să te realizezi. Chestia asta mi se pare așa de ridicolă, ce pula mea înseamnă să te relizezi? Mai ales că cei care o folosesc oricum au niște țeluri mizere sau mai corect spus financiare.

Realiza-va-ți toți ce pot să spun. Să nu fie cm pătrat de perete neacoperit de un televizor, să nu fie un ifon fără net nelimitat, să nu fie o mașină fără piele pe interior. Și realizați atunci să vă văd îmbătați de fericire și împlinire. Să vă văd cum radiați și râdeți din toată inima. Să vă văd cum plantați flori în loc să le cumpărați cu cozile rupte puțin îngerite și învelite în staniol, cadavre de flori jilave.

Să vă văd cum dansați cu toții și vă bucurați de fiecare clipă, bogați și fără limită de credit pe card.

Poate atunci o sa am și eu liniștea cea de pe urmă. Liniștea de a asculta blues și de a bea un pahar de vin în pacea nopții.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

17 06 2015
Fr0z3nasic3

Prea multa seriozitate! Nici macar n-ai voie sa zambesti in public, ca sa nu fii considerat retardat sau nebun. Serios, singurele persoane pe care le-am vazut vesele in autobuz sunt cele cu deazabilitati.
Vrei sa spui ca banii nu aduc fericirea, ca reprezinta doar un mijloc de a ajunge la ea? Sau pur si simplu te deranjeaza folosirea verbului „a realiza” intr-o diateza indoielnic reflexiva in loc de „a te imbogati”? O realizare fiind in special artistica ori spirituala?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: