De la frumusete la fizica

18 06 2014

Frumuseatea poate fii o binecuvantare sau un blestem in functie de context. Dar ce nu este o binecuvantare sau blestem in functie de context? Atunci putem incerca o generalizare si sa ne desprindem de frumusete ca si exemplu si sa pastram acel „orice poate fi o binecuvantare sau blestem in functie de context”.

Ce inseamna in functie de context? Unii ar spune ca e vorba de sansa altii, printre care si eu, ca e vorba de cum iti intelegi contextul si pe tine integrat in acest context. Deci binecuvantarea sau blestemul vine din capacitatea ta de a te adapta contextului sauuu… de a alege un context la care esti deja adaptat.

Acum, adaptabilitatea la context sufera interpretare subiectiva. Ce pentru unu inseamna adaptare pentru altul poate sa insemne neadaptare. Dar, sa zicem ca adaptarea, prin perspectiva subiectului, ar duce la perceptia lui (a subiectului) ca lucrurile merg asa cum isi doreste sau ca ele functioneaza corect. Asta vine, din ce am reusit eu sa inteleg pana acum, dintr-un fel de responsabilitate.

O asumare a influentei si al rolului tau pe lume, te face sa accepti realitatea, deci implicit sa calaresti valul. Chestia asta se poate face de o maniera optimista sau pesimista, chestie de gust…

Unde incerc sa ajung?

Orice sincopa aparenta in viata noastra are de ele mai multe ori o cauza intrinseca individului, dincolo de problemele cu care se confrunta sau de atributele pe care le are. Iar incapacitate sa de a merge mai departe mai usor este sincer vorbind o dovada a unei interpretari eronate a realitatii. Atunci inevitabil suferinta este o consecinta a neadaptarii deci a unei erori de logica. O lipsa de intelepciune.

Subliniez ca nu e vorba de o lipsa de inteligenta ci de intelepciune. Inteligenta este capabilitatea cuiva sa faca un puzle din concepte iar intelepciunea este capacitatea cuiva sa faca un puzle din concepte chiar atunci cand lipsesc piese. Este inteligenta si vedere de ansamblu totodata. Sa zicem ca inteligenta la un alt nivel.

Important este sa ai vederea de ansamblu putin mai mare decat nivelul de inteligenta la care esti pozitionat. Astfel incat sa-ti intelegi contextul si sa nu acorzi prea multa importanta detaliilor irelevante din viata ta. Este vorba de o dozare corecta a energiilor. Pana la urma noi ca indivizi suntem un sistem integrat intr-un sistem. O dozare incorecta a energiilor duce la griparea sistemului si pentru binele sistemului mare sistemele defecte sunt impinse la margine si in cele din urma eliminate, chestie de prioritati.

Cu cat sistemul este mai mare cu atat este mai putin sensibil la pierderea unui element component. In consecinta este mai dispus sa sacrifice elementele nefunctionale pentru supravietuirea.

Eu cu frumusetea nu am probleme dar, ma impiedic de multe alte colturi ale personalitatii mele.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: