Uneori

16 02 2014

Uneori lucrurile se întâmplă. Atunci când doi samurai se întâlnesc clopoțeii cântă… niște îngeri își primesc aripile.
Atunci când doi oameni care caută să înțeleagă viața și Calea își suprapun vederile descopera ceva inedit. Acolo unde unu vede aurul ca pe un bun conductor electric altul vede un material maleabil, bun pentru prelucrarea bijuteriilor. atunci când arta se întâlnește cu știința o stea cade și o dorință se împlinește.
Tăișul sabiei nu este singurul simbol al spirutului samuraiului. Mintea avidă de cunoaștere este. Nu este orgasm mai mare ca acelaalcăutarii, al strădaniei în fața necunoscutului. Și ce extaz mai mare poate cunoaște omul decât pierderea pe infinita câmpie a necunoscutului, care este viața? Se poate îndulci cu vin, se poate îndulci cu zahăr, cu sex, cu putere, dar nici una dintre aceste iluzii nu se compară cu iluzia cunoașterii.
Mi-ar place să pot ști tot, să înțeleg tot, să zic de mâine respir liber. Dar știu că nu este o posibilitate. Așa ca voi persista în căutare și căutarea va fi mai fructuoasă atunci când nu o faci singur.
Atunci câd viața pare grea, atunci când totul pare zadarnic, atunci este momentul să cauți să lupți să strângi din dinți. Revelația nu vine atunci când îți dorești, ea nu vine când crezi că nu mai poți, ea vine atunci când ai deznădăjduit și totuși mergi înainte. Atunci când ai întors și ultima piatră și le întorci învers pe cele deja întoarse. Atunci când credeai că nici un mister revelator nu a mai rămas neaflat atunci o sclipire de oțel îți va lumina calea. Îți va deschide ochii și mintea. Atunci vei renaște la fel ca o pasăre pheonix.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: