Stiloul

28 10 2013

Azi am avut o idee, oarecum bizară, dar m-am îndrăgostit pe loc de ea.

Totul a început așa, eram la muncă și m-am apucat să notez ceva. Am scris extrem de puțin în ultimii ani și când am luat pixul în mână m-am simțit ciudat. Am reușit cu greu să măzgălesc primul cuvânt, greșind literele. Apoi m-am supărat pe mine că am greșit literele și pe următorul am încercat să-l scriu mai atent. A ieșit ceva mai bine. Apoi m-a lovit. Ce ar fi să îmi remodelez scrisul.

Nu am nevoie de scrisul de mână, nu am mai scris de ani de zile ceva cu pixul pe foaie. Mereu am avut un scris oribil, pe care nici măcar eu nu îl înțeleg. Așa că atunci când nu a mai fost obligat să scriu am renunțat la el cu bucurie. Tot ce îmi notez în general este notat pe calculator. Dar principalul motiv pentru care evit să scriu pe foaie este că scriu oribul și undeva acolo în mine un simț al esteticului se revoltă și vomită.

Abia azi am realizat că de fapt scrisul nu este ceva cu care te naști, eu mi-am construit scrisul actual în clasele mici. Pare logic, dar nu în clasele la care vă gândiți voi. Am avut și eu un scris apărut spontan, nu mai știu cum era, și apoi, cred ca atunci când am făcut trecerea în clasele mai mari l-am mutilat.Am fost convins de sora mea care scria foarte urât de altfel că scrisul ei urât este foarte rapid. Așa că mi-am mutilat o serie de litere și le-am apropiat de forma ei. A rezultat un hibrid între scrisul meu și scrisul ei. Probabil pentru că nu a fost niciodată scrisul meu real nu este nici foarte constant așa că este foarte greu de citit.Așa că azi am căutat puțin pe internet și am aflat că nu e ceva anormal să îți îmbunătățești scrisul la vârste mai înaintate. Nu mă interesează să mă apuc de caligrafie, vreau doar sa scot din el un scris lizibil și omenesc.

Ca să o citez pe nevast-mea, când i-am împartăși planul, denumit pompos noule meu hobbyu.

-Ce hobbyu mă? Tu ești handicapt și încerci să revi între oamenii normali.

Așadar cuprins de febra momentului m-am dus la o librărie și am ceru:

– Un caiet de caligrafie.

– De care?

– Nu știu.

– Pentru clasa a doua? Tip doi?

– Nu știu doamnă, arătați-mi unu. Da e bun! Un stilou aveți?

-Asta, ăsta, ăsta (roz cu iepurași, gros și handicapt, altul cu sclipici)

-Unu mai bun aveți?

– Pentru băiețel sau pentru fetiță?

-Pentru mine.

S-a lăsat o liniște d-aia de moment nepotrivit in librărie și doamna bâlbăindu-se a cotroboit după un stilou negru pe sub raft.

Nu în fiecare zi vine unu ras in cap, cu barbă și față de interlop, să ceară un caiet de caligrafie și un stilou PENTRU EL.

Am luat și cartușe de cerneală, acum e cu cartușe, are și mecanism de tras cerneala din calimară dar am zis ca mai puțină mizerie nu poate să strice.

Bun, am ajuns cu scula acasă și dai să îi facem proba. Când colo fix pula. Mizeria nu vroia să scrie nici moartă. L-am scuturat l-am strans până i-a dat cerneala pe bot dar de scris nu scria nici mort.

Până la urmă am căutat pe net și am găsit îndemnul să-l spăl. Am facut o baie cu el în cadă, am ieșit de acolo amândoi ceva mai albaștri și l-am șters în hartie igienică, eu am rămas neșters…

L-am reechipat cu cartușul și în sfârșit victorie.

Am un stilou care scrie, cam deschis la culoare ce e drept, de la apă amestecată cu cerneală dar, ce mai contează.

Va urma!

 

Reclame

Acțiuni

informatie

6 responses

29 10 2013
melculdeosebit

pai daca nu sti sa desenezi, vrei sa te apuci de scris cu stiloul? :p Apropos, pe vremuri se spunea ca stiloul face scrisul frumos, dar erau stilouri din alea din Libia cu penita de aur, nu basini din astea cu rezervoare :p

29 10 2013
VreauUltimulLoc

Pai da, ca ma gandesc ca scrisul cu stiloul o sa imi creasca si dexteritatea mainii si o sa ma ajute la desen ;).

29 10 2013
NONO

Ha! Cât am râs, domnule… La faza cu librăreasa m-am simţit ca la film. O scenă bună dintr-un film bun. O să-i arăt şi lui Dacti povestirea dv. Stiloul, să vedem ce zice, că precis o să vrea să zică şi ea ceva. E un fel de Madam Tatoiu, doar că mai simpatică. Se pricepe la toate. Pe curând!

29 10 2013
VreauUltimulLoc

=))))
un fel de madam tatoiu, sa vedem ce zice zic. :))

29 10 2013
Renata Carageani

Ce-a zis, mă, pocitania?! Că semăn cu madam Tatoiu? Bine.
După ce termin de zis ce-am de zis aici, o să am ac şi de cojocul lui Nono.

1. Supertext!
2. În locul tău, mi-aş permite un stilou montblanc. Nu trebuie fiert, fezandat, agresat, ca să scrie. Scrie şi gata.
3. Dacă scrii urât, trebuie să ne punem problema – din ce punct de vedere, urât? Ilizibil? Dezordonat? ÎNFIORĂTOR DE ILIZIBIL ŞI DEZORDONAT, CA UN DOCTOR?
4. Dacă la 3 răspunsul e monoton DA, atunci E PERFECT. SCRII CA UN DOCTOR. Ce mai vrei? Vrei să scrii ca un sculer-matriţer care le are cu scrisul, fiindcă îi scria iubitei din armată? Sper că nu.
5. Scrisul e oglinda personalităţii tale, a subconştientului. Dacă vrei să-ţi falsifici scrisul de mână din urât în frumos, le dai o palmă grafologilor, care se vor reuni într-un sindicat, să-ţi dovedească faptul că tu, de fapt, SCRIAI URÂT. Şi asta te caracterizează. Scrisul urât. Şi ei o să-ţi spună, după scris, cum eşti, ce eşti, dacă făceai pipi în pat când erai mic şi alte porcării pe care nu vrei să ţi le aminteşti.
6. Păstrează stiloul şi scrie cu el felicitări pe care ai de gând să le ataşezi cadourilor sau să le trimiţi prin poştă. Pe alea o să scrii frumos, te asigur, caligrafic, frumos şi citeţ, dar ăla nu va fi scrisul tău.
7. La punctul ăsta, aminteşte-ţi că numai băieţii cu profesioanala la bază scriu CALIGRAFIC.Complexaţii. Nesigurii pe ei. Neinteresanţii.
8. Mulţumeşte-i Bunului Dumnezeu că scrii urât. Ţine miercurea şi vinerea post dacă scrii FOARTE urât.
9. Păstrează STILOUL, ca amintire, şi ca text foarte bun. Şi scrie pe tastatură mai departe, la fel de bine. Dacă vrei neapărat să plăteşti tribut caligrafiei, o idioeţenie, stinge lumina şi scrie pe tastatură la lumânare. Dacă observi că gândul tău aşternut în virtual,ca şi pe hîrtie, luminează la fel, consideră-te salvat.
10, Acum mă duc la NONO, să-mi înfig unghiile în câlţii creierilor lui, să vedem de ce m-a comparat cu madam tatoiu!

29 10 2013
VreauUltimulLoc

Stii cum e cu stiloul montblanc? Eu am multe hobby-uri, si pentru tot atat de multe inante sa ma avant in ele mi-am cumparat echipamentele necesare. Am zis sa fie bune de calitate etc. Multe din ele zac si nu le-am folosit, asa ca acum am alta filozofie. Iau ceva ieftin fara pretentii, imi fac mana cu ala si apoi daca mai consider ca este nevoie ma upgradez.
scriu urat dica urat si greu de citit, nu sunt doctor si mi-ar place sa scriu frumos. Nu stiu de ce si la ce mi-ar folosi dar mi-ar place sa stiu ca pot sa fac asta =)).
Scrisul ar fi oglinda personalitatii daca ar fi izvorat din personalitatea mea. Dar a izvorat din personalitate lu’ sora-mea care si-a facut un PR bun la mizeria ei de scris indescifrabil. Asa ca acum o sa imi fac unu care izvoraste din personalitatea mea :D.
Eu sunt programator, deci tot un fel de profesionala e si aia. S-a schimbat putin strungul dar in mare e acelasi cacat, cu singurul avantaj ca nu-ti mai sare span in ochi :)).
Daca afli sa ne spui :D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: