Cand vine singuratatea peste tine

25 10 2013

Cum îți dai seama că ești singur.

Atunci când ești bolnav… nu poți să ieși, nu poți să faci nimic, zaci și atunci observi.

Atunci când încerci să vorbești cu cei de lângă tine, și vorbele rămân fără ecou, în tăcerea care se lasă observi.

Atunci când ești singur și nu ți-ai dori să fie nimeni lângă tine. Brusc îți dai seama ca nu vrei pentru că nu  are cine să fie.

Atunci când sesizezi cum în jurul tău sunt multe uși închise. Mereu ai crezut că nu ești interesat să deschizi nici o ușă iar acum realizezi că n-ai ce deschide.

Atunci când mănânci deși nu îți este foame.

Atunci când bei deși nu îți este sete, poate doar de ceața care te face să nu-ți mai pese.

Când singuratate se întâlnește cu claritatea minții fac o echipă foarte neplăcută. Probabil că din acest motiv fugim de claritatea minții ca de dracu. Pentru că singurătatea este deja acolo. Este ca umbra noastră. Cu singura diferență că ne urmează și în întuneric. De fapt o face mai ales în întuneric. Ca un boschtar cu sticliri animalice în priviri.

Întâlnirea cu ea ne ridică pulsul și ne dilată pupilele. Ai vrea să fugi dar te simți ca un iepure prins în culcuș. Dacă fugi îți desconspiri poziția și vei declanșa urmărirea. Așa că într-o speranță deșartă, închizi ochii și speri că va trece mai departe. Nu trece, pentru că atunci când închizi ochii se face întuneric. Iar singurătății îi place la nebunie întunericul.

Se lipește de tine ca un șarpe. Îți intra pe sub haine, stai mut, dar urlii pe interior. Stai nemișcat, dar te zvărcolești ca un ars în spațiul ala mic din tine. Îi simți solzii și privirea inertă, inexpresivă, strânsoarea liniștită a prădătorului care știe că nu ai unde să scapi. Atacă liniștit, fără să facă risipă de energie. Începe și te înghită de la picioare.

Să dureze!

Aerul nu-ți mai ajunge, sentimentul claustrofobic se intensifică. De ce nu ai fugit mai devreme????

Acum e prea tărziu! Măcare de s-ar termina mai repede.

Apoi iar nu vrei să accepți. Vrei să scapi, încerci să te zbați dar zbaterea nu face decât să te obosească. Oxigenul se duce și mai repede. Viața începe să alunece pe lângă tine ca o banchiză de gheață. Încet, fără grabă, dar sigur.

Ai mâinile legate, jumătate de corp înghițit, îți vrei viața înapoi. Cum ai ajuns aici??? Tu nu ai fost niciodată în pericolul asta. Tu erai un om sociabil, aveai prieteni, aveai iubită, aveai tinerețea ta, care ținea loc și de foame și de sete. Unde s-au dus toate? Cum ai ajuns tu singur?

Tu care râdeai de cei singuri și îi numeai neadaptați. Îi credeai slabi, când le vedeai frica și revolta viscerală pe care o afișau teatral. Ce naiba s-a întâmplat?

Aproape te-a înghițit de tot… dacă ai putea măcar să muști sau să strigi. Poate te ajută cineva.

Cine să te ajute, ești singur nu înțelegi? SINGUR

Deschizi ochii dar deja intuenricul nu mai poate fi înlăturat, nu mai este un atribut al ploapelor tale. Îți este impus.

Apoi, poate o sa respiri, o să ți umplii plămânii cu întuneric, o să te ridici din el, o să îl accepți și o sa fii cuprins de o mare milă și compasiune față de toti cei singuri asemeni ție. O să devi un tip de treabă dar cam trist.

Poate nu o să accepți și o să devi un zombi fără viață, vei bântui, animat doar de porniri animalice, fără nici o țintă prin lumea asta. Deschizând răni cu orice ocazia și murind în cele din urmă ca un efect de recul al acelor răni.

Poate o să faci asemeni unui Phoenix, o să reînvi purificat. Eliberat de nevoia de apropiere, asumându-ți singuratatea ca pe o mare descoperire. O vei căuta cum caută un masochist durerea.

Dar poate o să găseși mereu paharul la timp, o să devi în ochii tuturor un ratat, care va încerca să bânguie o filozofie neinteligibilă emanând un miros de borhot. Mai singur ca niciodată dar fără a fii conștient de asta. Fericit în majoritatea timpului că ai eludat capcana singurătății.

Sau poate mă înșel și este totul altfel, poate mâine o sa fie soare și când este soare este bine și uneori chiar apreciem un moment de singurătate.


Acțiuni

informatie

24 responses

25 10 2013
dordefemeie

A invata sa traiesti doar cu tine insuti e un „rau necesar”, o etapa de viata care e bine sa nu fie sarita…

25 10 2013
zElle

cand singuratatea e apreciata si chiar dorita, se transforma ”miraculos” in ”solitudine”…dar cand nu, se transforma in ringul de box in care tot tie trebuie sa-ti faci fata, cine nu ar vrea sa iasa victorios din asta?!

25 10 2013
VreauUltimulLoc

intre a vrea si a putea mai e un pas de facut.

25 10 2013
zElle

un pas strategic?

25 10 2013
VreauUltimulLoc

Un pas mare pentru om, insignifiant pentru umanitate

25 10 2013
Subconstientul Genial

Cand scrii asa ,este imposibil sa fii singur.Eu ma inscriu prima pe noua ta lista de prieteni…si va fi o lista lunga,vei vedea.

25 10 2013
VreauUltimulLoc

Singur nu ajungi atunci cand cineva vrea sa se inscrie pe lista ta de prieteni, ajungi atunci cand nimeni nu mai vrea sa o faca. Uneori avem un presentiment al viitorului.

26 10 2013
Subconstientul Genial

Inteleg perfect mesajul.Suntem in aceeasi barca.

25 10 2013
Kyoteea

o vei cauta cum cauta o durere masochistul. sunt si lucruri care vin spre tine, nu neaparat deriva din/de la. daca a gasit usa deschisa nu pentru ca ai uitat-o asa.

26 10 2013
VreauUltimulLoc

Adevarat, exista intodeauna un incontrolabil cu care trebuie sa ne descurcam

25 10 2013
Kyoteea

nu e*

26 10 2013
racoltapetru6

Chiar dacă sunt singur, nu mă simt ca atare. E nevoie de timp pentru a combate această singurătate, iar eu am avut suficient. Sunt sigur că și alții.

26 10 2013
VreauUltimulLoc

Suntem singuri impreuna, cum ar veni, sau cu totii.

26 10 2013
adelinailiescu

Ne nastem singuri, murim singuri…Poate ar trebui sa invatam si sa traim singuri. Daca ne trezim vorbind in gand sau cu voce tare cand nu e nimeni ij jur inseamna ca am facut deja primul pas.

27 10 2013
VreauUltimulLoc

L-am facut de multe pe asta :))

30 10 2013
haotica

tu scrii uneori numai de dragul scrisului?

30 10 2013
Renata Carageani

Cănd eşti bolnav, sunt două lucruri esenţiale pe care trebuie să le respecţi: nu mânca! Digestia consumă cu neruşinare energia de care aveai nevoie ca să te faci bine.
Bea apă. Multă. Nu cred că ţine doar de hidratatre, ţine şi de întoarcerea în oceanul nostru primordial, intrauterin. Şi stai singur, gogeşte, ăsta e termenul popular , dar ne putem interesa de etimologii, adică stai în scutece, taci, doar cu tine, e toxic să-ţi vină vizitatori plini de empatie.Cei mai mulţi, mânaţi de bune intenţii, îţi consumă aerul, energia vitală şi pe cea mintală, fiindcă trebuie să faci slalom printre propunerile lor de tratament infecte. Orice boală serioasă care te ţine la pat e o somatizare netrebnică a temerii tale că tu, la greu, eşti părăsit.
Boala, cu excepţia celei mortale, care-ţi rade posibilitatea de a fi conştient de ea fiindcă eşti în comă. probabil, e un exerciţiu pompieresc prin care înveţi că primul ajutor, cât eşti conştient şi nu te-a terciuit vreun BMW, ţi-l acorzi singur, Avem, crede-mă, SMURD şi ATI în corpul nostru, atâta timp cât nu ne pierdem cunoştinţa pe timp îndelungat.

30 10 2013
VreauUltimulLoc

Am mai auzit undeva asta cu mancatul, data viitoare post negru ;). In numele stiintei ma declas soarec alb plin de aplomb.

30 10 2013
Renata Carageani

Scrii despre subiecte tot mai complicate. Astea cer colocvii ştiinţifice, nu spaţiu de postare pe blogul personal.

30 10 2013
VreauUltimulLoc

Sunt nevorbit mai :))).

2 11 2013
Annaisss

Cred că adevărul e că suntem sunguri atunci când ne-o facem cu mâna noastră. Ajungem la punctul ăla când nimeni nu mai vrea să fie lângă noi după o adevărată luptă…Prietenii care au fost de obicei insistă o perioadă, apoi renunță. Eu, personal, încă nu știu dacă-i mai bine sau mai rău. Nu știu cum să-mi fac prieteni noi și știu că o prietenie necesită timp și implicare și că ochii care nu se văd se uită și sincer…n-am chef de timp pierdut pe discuții inutile. Știu că sună urât, asta cu cheful, dar …

5 11 2013
VreauUltimulLoc

Aia e o singuratate asumata, aia implacabila e mai dura.

6 11 2013
Fata din umbră

sau cand ești înconjurat de persoane care nu vibrează cu tine…

8 11 2013
VreauUltimulLoc

Adica mereu :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: