Pana aici

17 10 2013

Bă, până acum am ars-o moderat, am zis că fiecare e liber la o opinie și orice act de influențarea suna a lobby.

Dar acum vreau să îmi spun și eu punctul de vedere legat de Roșia Montană.

E simplu de tot, NU EXPLOATĂRII.

Să o luăm pe puncte:

1. 800 de locuri de muncă nu înseamnă dezvoltare durabilă, 3000 de locuri de muncă pentru 15 ani într-un domeniu de căcat nu înseamnă dezvoltare durabilă.

2. Zona aia are potențial de aproduce mai mult de atât dacă este scoasă din regim de monoindustrie.

3. Toți banii câștigați în cei 15 ani de exploatare sunt un motiv în plus de corupție. Mai cumparam 12 avioane ieșite din uz la preț de noi și se rezolvă și ăia. Dacă Ai fi înconjurat de hoți ți-ai dori să ai niște bani la tine? Eu zic că mai bine rămâne aurul și ce mai e acolo, până avem niște structuri ale statului responsabile, altfel este doar o sursă de distrugere.

4. E clar că toți cei care susțin proiectul sunt mânjiți cu bani de la companie, de la televiziuni și până la cei mai înalți oficiali.

5. Compania nu e canadiană, are sediu acolo pentru că e o legislație mai laxă cu mineritul. Deci e o firmă făcută pe genunchi, pe care în caz de ceva grav o dizolvă și nu mai ai pe cine să tragi la răspundere.

6.Toți cei care nu s-au lasat mânjiți au zis că proiectul nu e bine realizat, și tind să îi cred.

7.Descărcarea arheologică a fost făcută cu șpagă, chestie pe care o știu sigur eu personal din surse sigure.

 

Acum lăsând asta deoparte, faptul că oamenii au ieșit în stradă și au avut reacție la ceva mi se pare extraordinar într-o țară în care nimic nu ne urnea. Ieșirea serioasă în stradă este o soluție, uitați-vă la greci care nici măcar nu aveau dreptate și până la urmă au reușit să își îndulcească situația doar prin proteste. Când îi aud pe cei din jur vorbind apatic, că oricum nu rezolvăm nimic, sau că îi indispun protestele că îi încurcă la a tranzitat orașul, îmi vine să le plasez o cărămidă în mufă.  Păi proștilor care sunteți proști și vă place să vă văitați. Cum pula mea să se schimbe ceva dacă ăia care sunt dispuși să se sacrifice pentru voi vă încurcă că trebuie să ocoliți un bulevard.

Noi suntem cei mai mari dușmani ai noștri, prin prostia asta de apatie și frica asta și impresia că avem treabă mai importantă decât să nu mai fim violați zilnic. Mentalitate de sclavi și de oameni slabi.

Iar proștilor care cred că oamenii ies în stradă pentru ca e la modă să iașă, le dau niște muie. Să iasă ei de 2, 3 ori în stradă, să vedem dacă e de modă. Că e duminica și nimeni n-are timp și nu e deloc ceva amuzant să te plimbi cu orele și să scandezi prin bucurești. Că nu se merge la club și o rupi pe iarbă. Ci te revolți pentru bocancul de pe gât pe care îl simți în fiecare cilpă și nu e deloc amuzant.

La niciun protest la care am participat nu mi-a fost ușor, tentația a fost mereu să nu merg. Mereu am avut motive cel puțin reale de a nu veni. Dureri fizice și treabă de făcut și atâtea lucruri. Iar oamenii care erau acolo erau ca și mine, patura care ține țara asta în cârcă. oameni de 30-35 de ani care lucrează pe salarii semnificative și care plătesc impozite mari la stat, oameni care pierd 9-10 ore pe zi la muncă și se luptă cu viața pentru a își păstra echilibrul zilnic. Oameni pentru care 3 -4 ore înseamnă foarte mult, când ai 10-15 ore libere pe toată săptămâna.

Dobitocilor care vă asumați rolul de vite la tăiere, nu este singura opțiune. Știu că ați trăit în comunism sau ați fost educați de oameni care au facut-o și care tot ce au știut să vă învețe a fost să vă curbați coloana. Și eu am făcut-o și mie mi-a fost predată frica ca singură calea de a supraviețui. Dar nu asta e calea. Nu așa o sa trăim, poate o sa supraviețuim ca niște viermi, dar nu o sa trăim.

Ridicați în pula mea capul și scuturați-vă de muie. Nu există o cauză mai drepată pentru care să luptați de la sclavie și rasism. Nu vă condamnați copii la aceeași mocirlă în care ne scăldăm noi acum. Să fim pișați în ochi zilnic, de toate rebuturile genetice care au avut la un moment dat un parinte cu influență.

 

Ps: Până acum nu am cenzurat nici un cometariu pe blogul asta dar dacă văd vreun comentariu de genul pai și la ce folosește sau alte platitudini resemnate îl șterg și îl banez pe comentator. Nu pentru că m-ar încurca pe mine comentariul ci pentru ca astfel de târâturi nu merită să viețuiască și nu au dreptul la opinie. Ăștia sunt viermi ce trebuie câlcați în picioare fără regret.

 

 

 


Acțiuni

informatie

7 responses

18 10 2013
luciastroila

Clar că e „NU” exploatării de la Roşia Montană şi în general „NU” exploatării cu cianuri de peste tot. Urăsc actuala conducere şi tot ce ţine de poporul ăsta laş. Au ieşti oameni în stradă săptămâni întregi şi au demonstrat paşnic. Păi cu demonstraţii paşnice se sterg cu noi la fund. Au aprobat legea mineritului cu cianuri fără să clipească, fără să ia în seamă zeci de mii de voci. Păi nu merită linşaţi? Da, am putea avea succes cu ieşitul în stradă, dar nu cu demonstraţii paşnice, ci exact ca grecii sau bulgarii. Ăştia trebuie strânşi de gât ca să nu ne mai ignore!

18 10 2013
VreauUltimulLoc

Asta cu violenta e cu dus intors, si-ar dori ei violenta ca sa poata sa denatureze ideea protestului, aceea ca avem dreptate. Apoi iti pune jandarmeria in fata si scade numarul protestatarilor. Eu cred ca un protest mai masiv dar neviolent este o solutie mai buna.

18 10 2013
luciastroila

Nu e vorba decat de determinare, nu de devastare. Dacă ieşi şi strigi „fără violenţă” nu rezolvi nimic. Nici in 89 nu s-ar fi rezolvat astfel. Nimeni nu-ţi mai iese în stradă, din păcate. Gândiţi-vă că au fost deja zeci de mii de oameni din toată ţara în stradă şi nimeni nu i-a luat în seamă. Legea a trecut fără nici o problemă. Da, ar fi ceva dacă toţi acei ce-au manifestat peste tot în ţară ar face front comun în faţa instituţiilor publice din Bucureşti şi nu ar debloca strada şi activitatea până nu-şi dau toţi ăştia demisia. Despre asta vorbeam, nu de dat cu parul în capul cuiva.

18 10 2013
*citind bloguri* | Tink3rbe11's Blog

[…] citit si un blog de protest  si…ii dau dreptate in cea mai mare parte.Suntem o tara de facaturi si desi nu suna a o […]

22 10 2013
jumatateopal

„Hai la lupta cea mare”, asta mi-a venit în minte în timp ce citeam, şi fiecare luptă are în fiecare om, am zis om, nu nefiind care se târăşte având iluzia zborului cuceritor, nişte proporţii, pentru că avem în noi un teren minat cu anterioritate în democraţia asta atât de primejdioasă prin imprevizibil în care încă mai putem salva.
Roşia Montană şi alte locuri.

23 10 2013
NONO

Aproape că pot mărturisi: nu ţi-am citit tot textul. Fiindcă ai dreptate încă de la primele două paragrafe.
După postarea asta, eu, dacă aş fi în locul tău, mi-aş intitula blogul VREAU PENULTIMUL LOC. Findcă, uneori, scrii ca şi cum ai fi pe primele.
Tare m-ai uns la suflet, frate!

25 10 2013
VreauUltimulLoc

Pe ce loc sunt nu depinde de mine, doar pe ce loc vreau sa fiu :)).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: