Daca am avea mai multa lumina

28 11 2012

Într-o lume, în care totul ar fi așa cum vreau eu, unele lucruri aș vrea să le las neschimbate.

Îmi e frică de dorințele mele, la fel cum ar trebui să îmi fie frică de succese. Dar dacă ar fi un domeniu în care să fiu dispus să îmi înfrunt fricile, acesta se califică primul.

Cele mai fericite momente sunt atunci când tu creezi realitatea și atunci când ești surprins de ceea ce descopri în realitatea înconjurătoare. Creația și contemplația generează trăiri similare ca intensitate și gust.  Dacă ne privim viața ca un mixt de creații și contemplații, izvor de nirvana, atunci unde mai are loc atâta nefericire?

Să fie totul o problemă de percepție? Să fie totul o problemă de proastă interpretare și incapacitate de înțelegere? Suntem atât e proști, cu alte cuvinte? Iar dacă nu… atunci unde este scăparea din acest raționament, aparent corect.

O scăpare ar putea fi provenită din incapacitatea noastră ca observatori de a vedea frumosul în contemplațiile curente. Incapacitate care poate veni dintr-o hidoșenie reală sau din prejudecăți dobândite.

O alta ar fi că nu toată creația ne satisface sufletele, unele acțiuni nu ne trezesc nici o bucurie și prin consumarea tipului pe care l-am putea folosi creând bucurie ajungem la o lipsă de bucurie. Căci ce altceva este nefericirea decât lipsa fericirii în toate formele sale. De acolo si subiectivitatea ei, în timp ce unul rade în sărăcie, altul plânge în belșug. Suficientul și confortul nu înseamnă fericire, prezența fericirii înseamnă fericire.

Poate că și această căutare face parte din miracolul contemplației și al creației poate că această căutare nu ar trebui schimbată.

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

9 12 2012
Soseta

sau dintr-o hidosenie interioara care se exteriorizează printr-un consum nejustificat de fericire.

18 12 2012
VreauUltimulLoc

Fericirea nu se consuma dar se poate savura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: