Horticultura caracterului

28 07 2012

Modestia este o trăsatura de caracter ce răsare din solul înțelepciunii și este udată de izvorul blândeții. Ea trebuie îngrijită pentru a nu fi sufocată și înlocuită de buruiana orgoliului. Când modestia înflorește ea împrăștie aroma placută a respectului iar mai apoi va da fructele omeniei.

Totuși modestia poate fi confundată de grădinari neexperimentați cu un alt pom aparent asemănător. Acesta este pomul neîncrederii. Deși din exterior arată la fel totuși la o examinare mai atentă se observă că acesta din urma își înfige rădacinile doar în solul friciilor și apa ce îi dă forță este poluată cu așteptări. În același timp mirosul florilor este neplăcut cu iz de răutate și fructele sunt pline de negativism putând ușor să ducă la indigestie.

Grădina este îngrijită când gândurile rele sunt plivite de cum încolțesc, înainte să devină prea multe și puternice, să sufoce restul pomiilor roditori. Atunci gradinarul se va putea retrage în mijlocul ei și se va bucura de roadele ei, fericirea și sănătatea. Iar când aceste roade sunt îmbelșugate gradinarul se va putea bucura de placerea de a oferi și celor nevoiași și triști coșuri pline de sfaturi și mângâieri.

Deși nu este complicat să îngrijești o gradină, pentru a reflecta adevărata personalitate a gradinarului, este totuși nevoie de o munca susținută. Căci condițiile prielnice ajută la dezvoltarea tuturor semințelor și adesea buruianul crește cu o viteză mult mai mare decât delicatele plante roditoare.

O grădină lăsată în paragină devine dificil de recuperat și uneori doar focul necazului, ce parjolește totul, este soluția de a începe munca de la capăt.

Udați-vă grădina cu blândețe nu o lăsați cuprinsă de buruieni și va fi toată viața un sanctuar unde vă veți regăsi și descoperi.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

8 08 2012
notnaw

vai ce frumos ai scris asta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: