nimicuri

18 01 2012

Am realizat ceva, deși printre activitățiile mele preferate există unele ca, a îți bea mințile, a ți le fuma, a te manifesta necenzurat în situații de genul celor enumerate anterior. Totuși cel mai bine mă simt când fac chestii creative. De fapt nici măcar nu se încadrează la creativitate. Pot să spun că ma distrez când citesc lucrări despre metabolism despre pictură despre diverse subiecte tehnice. Sunt fascinat de manufactură, de anatomie de fizică și nu în ultimul rând de IT. Zic nu în ultimul rând pentru că eu activez profesional în IT și chiar îmi place să citesc despre așa ceva. Despre multe chestii care depășesc cu mult programa școlară convențională. Chiar istoria care o uram, pentru absurditatea de a reține cifre, acum când nu ma obligă nimeni mă face să vibrez. Nici acum nu rețin cifre dar rețin cu naturalețe fapte.

Am început cu am realizat ceva, nu știu ce am realizat. Poate că sunt un om, ca am oarecare valoare, sau ca sunt banal. Știți că banalitatea este uneori o ușurare. Mulți semeni își doresc dulcea banalitate. Eu nu vreau sa fiu special, la naiba vreau ultimul loc.

Tot ce vreau e să pot să fiu EU din punct de vedere creativ. Dar social, uneori simt că îmi e imposibil. Știu că e doar o lașitate. Te obișnuiești cu un anumite nivel de trai, dat de situația financiară și apoi îți e greu să o iei de jos. Să fii artistul ăla care moare de foame. Deși cred că niciodată nu aș muri de foame.

Sunt surprinzător de bine adaptat, fără să excelez prin ceva.

Azi lumea protestează, unii speculează alți fanteziază. Mi-aș spune și eu părerea, nu ca și cum ar conta ci ca și cum pot să spun ce gândesc. Chiar și dacă doar aici, pe blogul meu personal unde spun ce gândesc și chiar mai mult. E o mare ușurare să spui ce nu gândești.

Așa, despre proteste, mulți speculează tot felul de căcaturi dar realitatea este simplă. Lumea protestează pentru că nu e bine, suntem sătui și acum ne-a dat paharul pe de lături. Nu e nimic complicat.

Care este cerința? Sincer nu există cerință pentru că nu există om care să-l înlocuiască pe muistul ăla de basescu. Dar știți ce? Nici nu e problema noastră asta, problema noastră e să fim luați în seamă și respectați.

Mă piș pe cine conduce România, tocmai am avut o revelație. Nu contează cine conduce, contează să se teamă de popor. Asta e singurul lucru pe care îl putem câștiga. Frica conducerii de popor. Dacă conducătorul se teme, trebuie să meargă în vârful picioarelor și dacă fură să fure cu bun simți și dacă e prins să plece în pizda mă-si. Găoaza pdl-itsă ar trebui să se jertfească pe altarul acestei realizări.

Unii s-au agitat că violențele au denigrat protestul, cred că e o prostie. Violențele îi dau greutate. Eu nu sunt violent, violența îmi displace, dar sunt rațional. Violența ridică o problemă și problemele trebuie rezolvate. Protestele pașnice ridică sperața că dacă le ignori o să dispară.

Îmi pare rău că e așa și că suntem monștrii care suntem dar nici nu o să o ard idealistic și să zic că nu suntem.

Îmi lipsește un răsărit de soare. Uneori când răsare soarele noaptea rămâne în urmă. Alteori nu.

 

 

 


Acțiuni

informatie

11 responses

19 01 2012
ana dobrescu

Violentele ar putea da grutate protestului numai in cazul in care vin din partea protestatarilor, altfel nu. Ideea unui conducator cu frica de popor este foarte buna dar, ca orice idee buna are mici sanse de realizare. Pentru ca este vorba de un individ X care odata ajuns la putere isi pierde luciditatea si pe urma devine greu sa-l mai dai jos.

19 01 2012
VreauUltimulLoc

De fapt violenta ar fi cu adevarat eficienta daca ar fi indreptata chirurgical catre proprietatiile si bunurile anumitor oameni.

19 01 2012
Cristescu Bogdan

Acum statul ne conduce prin a ne insera frica in oase, incepand de la taxe si impozite si ajungand pana la ideea ca nu avem nici un viitor libertin in acest stat democratic, si ca suntem prostimea care era si acum 500 de ani. Tu, cel care vezi schimbarea, realizezi ca ai o idee mai buna si ca vezi lucrurile corect? Uite ce spui:

„Nu contează cine conduce, contează să se teamă de popor.”

Bagi teama, frica, in discutie caci ca si individ ce ai crescut sub acest aspect, normal … inconstient reactionezi, intrun scop care nici ala nu te vizeaza pe tine ci eventual pe dusmanul tau sau pe cei pe care ii consideri semeni.

Renunta la a mai reactiona caci dai cu bata in balta. Tu nu esti cine crezi ca esti ori cine stii sau spui ca esti. Tu nu te cunosti tocmai pentru ca in fiecare zi te descoperi. Intelegi?

PS: La multi ani si multa sanatate in noul an.
Semnat : Noi ţăranii de la munte 🙂

19 01 2012
VreauUltimulLoc

Tocmai pentru ca te descoperi in fiecare zi trebuie sa reactionezi. Azi inca nu sunt acolo unde pot sa nu reactionez.
Orice temperare artificiala a trairilor e un fel de zambet afisat peste o grimasa de dezaprobare.
Intr-un final pentru a putea sa alegi ceea ce esti trebuie sa incerci la prima mana multitudinea de experiente a lui ce nu esti.

ps: merci la fel pentru urari 😀

21 01 2012
haotica

te-ai dus la protest?

23 01 2012
VreauUltimulLoc

Nu, am fost la congresul national de salsa 🙂

23 01 2012
Vis

Ala de l-a dat la tembelizor? 😀

23 01 2012
haotica

suna mai vesel dar mai putin inaltator.

25 01 2012
ana dobrescu

Si salsa este o mişcare de protest 🙂

29 01 2012
candyyshop

Nu neaparat sa se teama. De popr, zic. Da’ macar sa ne respecte cat de cat. Sa nu mai fim luati de prosti.
Ma intreb daca Boc stie sa danseze salsa.

30 01 2012
VreauUltimulLoc

Stie sa danseze macarena.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: