facebook saga partea 2

13 12 2011

Bă lucrurile se duc de rîpă vă zic eu. Uite și facebook-ul ăsta, că tot mă împiedic de el, în ultima vreme. Asta dez-educă oamenii.

Era o vreme cînd trebuia să îți asumi o părere. Acum, pula mea, dai un like sau postezi un status. Dacă e de căcat ceva din ce ai exprimat năvălesc încă 100 și se uităce ai zis. Unde sunt palma după ceafă, și acel “marși în morți mă-ti”, foarte educativ??

Nu mai sunt.

Plus că acum toată lumea are o părere, s-a dat liber la păreri, înainte trebuia să ți-o asumi. Acum nu mai e așa, nimeni nu mai ține un istoric al părerilor altuia. Suntem prea mulți și prea impresioniști, din păcate nu ca pictorii.

Toată lumea face spam așa că singura șansă ca să nu o iei cu capul este să dezvolți imunitate. Apoi mai sunt și aia care înțeleg greșit politețea.

Băăăăăă, politețea nu e aia că dacă vezi pe unu cu pătrunjelul între dinți să te faci că nu observi să nu-l faci de rîs, politețea e aia de-l tragi deoparte și îi atragi atenția să nu se facă dracu de rîs mai departe.

Ăia politicoși dau like la tot ce ăilalți slobozesc în online-osferă. Nu există nici o responsabilitate a like-ului. Bă, să le facă frate pe bani. Ce pula mea? Dacă le consumi să te doară. Eu am dat până acum două like-uri pe tot facebook-ul. M-a întrebat o dată cineva, că de ce nu dau like.

Ce căcat de întrebare??

A trebui să îi răspund, că nu am văzut nimic care să îmi placă, doar banalități și hidoșenii care nu mișcă nici o fibră în mine.

Ce am învățat pe facebook? Că oamenii urâți sunt urâți si la nuntă. Oamenii care se forțează să nu fie urîți la nuntă sunt și mai urîți. Copii sunt în majoritate urîți. Copii abia născuți sunt hidoși ca niște pui de sobolan încă umezi. Chestie naturală de altfel și înțeleg că nu e vina lor, dar na… trebuie să ducă păcatele proștiilor originari.

Oamenii sunt proști, nu au simțul umorului, emisiunile handicapate de la televizor si umorul de slabă calitate este pentru ei și ei sunt acolo, la primire.

În general oamenii vor să primească. Nici ei nu știu ce și de ce. A fost o vreme în care a primi era aproape o jignire. Nu și azi, azi orice gratuitate e un motiv de fericire și mândrie că ai prins.

Concurs de sclavi cu premii mici. Ce să dai când e așa concurență la supt. Uneori zgomotul de muie devine asurzitor. Ați observat ce gălăgie este în supermarchet? Pe mine mă doare capul acolo, da’ nu durere d-aia de pizdă la ciclu, ci durere d-aia de stat între greieri.

Uneori mă surprind cât pot să fiu de sportiv. Acum de exemplu fac tabata de cartofi copți și jagermeister.

Să vă explic. Am pus cartofi la copt, jeger în pahar și am pornit cronometrul de tabata. Când sună umplu paharul și întorc cartofii. A sunat.

Mda, unde rămăsesem? Deci e foarte cald în cuptor, dar noroc ca alcoolul mai temperează din senzații.

Oricum era timpul pentru o pauză, mi-am depășit obiectivul ieri. Pot să consider că azi sărbătoresc. 160 de kg la îndreptări de la nașul mareeee. Mă rog, deviez.

Unde eram?

Gata, deci lumea lu’ facebook este foarte îngăduitoare. Toți au voie să trăiască, toți primesc un like de la cineva, nu mai există nici o rezistență opusă de mediu. Asta cultivă o slăbiciune confortabilă în oameni. Oamenii aveau o nevoie. Ei își doreau să fie ascultați. De fapt nu, ei își doreau să spună. Despre asta a fost vorba mereu. Fiecare vrea și el să zică.

Dacă ești față în față trebuie să îți asumi fapta. Așa pe perete nu mai e cazul, spui trece, tu te-ai răcorit, nu ai evaluat prea tare ce ai spus. Poate chiar te gîndești ca ai spus-o bine. Uite a dat și cineva like.

Nu îmi spune că e vorba despre altceva. Că nu e niciodată, nu îți pasă dacă te ascultă cineva. Important e să spui și tu într-o fîntînă că împăratul are coarne. Acum fîntîna îți dă chiar impresia ca cineva, undeva, acolo te ascultă.

Oricum marea majoritate nu va investiga. Se va bucura că primește și acest surogat de adevăr. Le folosește, e gratis? Îl iau.

De fapt, dă două, că e super ofertă.

Reclame

Acțiuni

informatie

6 responses

13 12 2011
dlskla

corect. cam asa stau lucrurile, si e cit se poate de nasol. Mi-au placut multe, mai ales asta cu ”Concurs de sclavi cu premii mici.”

13 12 2011
Anna

pfff si n-ai buton de like pe blog :|, you party pooper
Sa bem in cinstea indreptarilor zic si la mai mare!
p.s. puii de sobolan inca uzi sunt draguti.

14 12 2011
VreauUltimulLoc

– merge cu share a link dc tii mortis =))
– sa bem
– sunt, daca ii posezi…in rest parca vad ca si put.

14 12 2011
Kyoteea

Nu se intampla tot timpul sa iti asumi fapta, daca esti fata in fata. Din pacate pledoaria pentru o parere pe care o exprimi in viata reala este o pseudo incercare de a convinge. Lumea nu mai are timp, nu mai are chef, lumea e sigura de ceea ce stie deja si ii ajunge atat. In alta ordine de idei, daca e super oferta, gimme it all. You are right. we are dumb and we need it.

15 12 2011
Fr0z3nasic3

Când lumea are chef de ceva nu freacă m…enta pe facebook. Există destule mijloace de comunicare online şi offline. Cine vrea să se dea cu snowboard-ul pe o pseudoreţea de socializare are mai mult decât nişte beţe de schiuri lipsă.

16 12 2011
VreauUltimulLoc

Teoretic ce spui tu are sens practic nu se intampla asa.
Omul comun nu este definit printr-o vointa foarte clara ci mai ales in ultima vreme se prelinge pe un fagas al confortului. Daca ii oferi un surogat pentru ceva care se obtine mai repede decat acel ceva atunci il va lua si va crea un curent astfel incat cei care-l preced e posibil sa si uite de existenta acelui ceva sau de scopul sau original.
Uite-te la mancare care nu ne mai haraneste, uite-te la oamenii care fac sport la televizor, uite-te la sexul online, uite-te la oamenii care joaca la bursa virtuala, la cei care se joaca pe calculator excesiv exemplele pot continua.
Daca tu ai 10 ani si in jurul tau lumea vorbeste pe mess si pe facebook mai mult decat fata in fata o sa vezi cam ce o sa faci si tu, Asta daca nu esti un mare spirit revolutionar, sau ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: