Atenție, se fură caii de la bicicletă!

2 12 2011

Bă, a înebunit lumea? Văd tot mai mulți oameni devenind tot mai răi și agresivi. Chestie care pare banală dar totuși mie îmi stîrnește curiozitatea.

Da nu vreau să mai scriu cu î din â, să mă piș pe el. Suge grav, să mă bea!

Așa, unde rămăsesem. Da, mi-am adus… și anume aminte. Deci contextul e cam așa.

Oameni cu anumite realizări, oameni care “au trecut prin multe” să ajungă unde sunt. Adică oameni obișnuiți. Toată lumea trece prin multe și toata lumea ajunge undeva, la final chiar în același loc.

Să zicem că nu contează, deși contează, să zicem că ai înfăptuit tu ce n-a înfăptuit nimeni. Ești descendent direct din vița nobila a lui Apolo, sau ceva.  Brusc devi foarte agresivi. Nu mai există interacțiune simpla cu tine. Toată lumea  vrea ceva de al tine. Frate ești obositor și în principiu absurd. Deja lângă genul ăsta de om nu te mai poți purta natural. Ori să devi orb în fața elefantului, ori să-l mîngîie. Na, după toanele de moment ale puletului parvenit în cine știe ce context finaciar sau social.

Frate odată cu ascensiunea nu se dezvoltă și o capacitate de înțelegere mai amplă? Nu se dezvoltă și o forță interioară care să te separe de toți crizații cu probleme de încredere în sine? Mai des nu decît da.

De ce îmi pasă? Uite așa sunt eu cînd văd un pitic la bâlci mă zgâiesc la el.

Cum le funcționează logic personală în momentul asta?

Pai în primul rând apare un ego legat de domeniul de activitate care se reflecta asupra oricărei acțiuni în care persoana respectivă este implicată. Dacă e scriitor și e vorba despre pacea globală are o opinie cum scrierile sale ajută pacea globală. Dacă e crescător de iepuri olimpic și vorbim despre cometa Pula Mea care brăzdează cerul înstelat în miezul zilei, da cerul are stele și ziua, brusc va spune că degeaba.

-Cometa asta nu face doi bani dacă nu o vezi la o friptura de iepure.

Apoi următoarea etapă este o paranoia cum ca lumea vrea să le fure caii de la bicicletă. Deci toate aceste exemplare realizate au o obsesie cu profitatul. Nu neg posibilitatea ca o mare parte să vrea să profite de ceva din sonoritatea persoanei dar practic daca o arzi dizident nu are mai mult sens. Adică tu vrei să fii celebru sau bun într-un domeniu. Atunci de ce brusc dacă cineva are legatură cu tine îți ciobește stindardul îți lasă bicicleta orfană de cai. Mai ales cînd nici măcar nu e vorba de o realitate ci de multe ori de o prevenție paranoică.

Poate că paza buna trece primejdia rea, dar nu e foarte neplăcut să te păzești așa paranoic mereu până pierzi contactul cu normalitatea? Bănuiesc ca uneori frica devine așa de mare încât orbește orice logică.

Proastă strategie mi se pare ca odată cu atingerea unui obiectiv să pășești pe calea autoizolarii și a crizelor obsesive. În loc să profiți din plin de plăcerea de a te bucura de realizările tale liniștit tu stai să le păzești. Tot un sclav chinuit rămîi.


Acțiuni

informatie

5 responses

3 12 2011
monica

nu iteleg ce vrei sa spui! 🙂
cei rai si violenti asa au fost dintotdeuna! atunci cand ajung mai „sus” au mai multe oportunitati de a o arata! parere personala…
noi, natia umana, putem sa ne schimbam in mai bine…daca vrem…in rest…numai bine! 🙂

4 12 2011
VreauUltimulLoc

S-ar putea sa ai dreptate.

6 12 2011
soareinamiaz

Vul, parerile oamenilor sunt impartite. Nu poti afirma ca un om este rau, paranoic si penibil daca el crede ca sfarsitul lumii a fost deja scris in alta carte si ca nu poate impartasi parerea lui X sau Y cu privire la distrugerea planetei in 2012 lovita de asteroidul yu55. 🙂

6 12 2011
VreauUltimulLoc

Da, pareri exista o multime, dar matematica si logica cam da mereu la fel. Oricum pot afirma ca un om e penibil si paranoic si rau prin prisma puterii subiectivismului cu care am fost investit :)).

30 12 2011
Molahanor

Ei bine, a conchis Socrate, dacă ceea ce vrei să mi spui nu este nici Adevărat, nici de Bine, nici măcar de Folos, atunci de ce să mi mai spui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: