Intrebare

25 08 2011

Credeți ca omul e ceva mai mult decât un animal îmbrăcat care a deprins niște trucuri complicate?

 


Acțiuni

informatie

13 responses

25 08 2011
Visatoarea

Hmmm…As vrea sa cred ca da.Dar suntem doar niste animale!
Tu faci exceptie!Tu esti ala perfect! 🙂

25 08 2011
fyamma

nu.

25 08 2011
112

Fiecare creat cu treaba lui, de ce le amesteci?! Esti confuz?

25 08 2011
VreauUltimulLoc

Scopul unei intrebari este sa aflii parerea intrebatului. Nu sunt confuz desi nu stiu nimic sigur.

25 08 2011
guest

sunt total diferiti
din fericire pentru animale acestea isi traiesc viata de la inceput pana la sfarsit manati de aceleasi instincte naturale nealterate de timp (nu dezvolta masti, personalitati duale, ego..);
oamenii tot din fericire dezovlta aceste lucruri peste esenta lor tocmai pentru a o descoperi intr-un final

25 08 2011
PhotoLeoGrapher

In ultima vreme se pare ca omul nu difera de animal decat prin faptul ca are pretentia ca nu e animal… pretentie din ce in ce mai nejustificata… pana la urma nici un animal nu vine cu pretentia de a fi altceva decat e… omul nu e nici planta, nici masina, nici… deci…

Altcumva, da… Omul este cea mai interesanta, extraordinara si complicata fiinta… care nu are nimic de-a face cu trucurile si imbracamintea… fiindca Omul care este Om este Om si … gol!

25 08 2011
roara

ma amuza cei care spun ca sunt superiori animalelor fara sa aiba absolut nici o cunostinta in acest domeniu. din cate stiu eu, no, omenirea, multe am invatat studiind comportamentul animalelor si insectelor- exemple cu sutele.
de ce suntem superiori? ca stim sa aprindem lumina? bat pariu ca 99,99% din populatia globului habar nu are ce e aia lumina, in termeni fizici. Noah…. suntem doar niste mamifere mai evoluate. parerea mea

25 08 2011
4pisici

NU…tot animal este!si inca unul disgtructiv! omoram pentru placere nu pentru hrana 🙂

25 08 2011
Fr0z3nasic3

Nu. Şi nici măcar nu suntem şi nici nu acţionăm atât de complicat pe cât ne place să credem. Cu toţii suntem împinşi de la spate de instincte, dar unii dintre noi simulează că s-ar afla pe o treaptă superioară a evoluţiei, în speranţa că ar impresiona pe cineva. Însă în esenţă rămânem nişte simple animale, indiferent câte măşti rupte de realitate am afişa.

27 08 2011
Mihneea

Da, cred ca omul e mai mult de atat. Din cate stiu, la animale nu exista constiinta de sine.

28 08 2011
VreauUltimulLoc

Chiar speram sa aduca cineva si asta in discutie, urmeaza sa pledam pentru cazul asta in instanta :). Vedem ce iese.

28 08 2011
roara

Nenumarate cercetari au aratat ca exista animale care poseda aceasta caracteristica cica specifica noua, oamenilor. Ma refer la delfini, cotofane, elefanti si unele specii de maimute, doar sa enumar cele mai elocvente exemple.
Totusi, cum poti masura asa ceva? Cum putem avea noi pretentia sa ne consideram evoluati si net superiori animalelor, daca nici macar nu avem capacitatea de a admite ca tocmai faptul ca aceste modalitati total diferite de comunicare ( si da, ma refer in special la limbajul „verbal” ) ne impiedica sa le cunoastem cu adevarat. In mare parte facem doar speculatii, si o cunoastere cat de cat veridica vine dupa timp indelungat de cercetari. Simpatic ca tocmai noi, astia ce nu avem habar de nimic cu adevarat, gasim sa comentam si sa ne dam cu parerea doar pentru ca ne consideram indreptatiti. Simpatic e ca acei cercetatori ce cu adevarat si-au dedicat viata studierii anumitor specii, tocmai ei, ce sunt pana la urma cei mai indreptatiti sa isi dea cu parerea, afirma ca exista nenumarate asemanari importante intre noi si animale.
Uneori, animalele ne dau clasa in muulte aspecte ale vietii si convietuirii.
Elefantii prin memorie, cainii prin devotament, pisicile prin dualitate- cele mai de cand lumea exemple. Cu ce ne deosebim? Tunele prin munti? Cartitele sunt experte. Aviatie? Multe, cele mai multe si cele mai importante totodata le-am invatat de la pasari. Avem case? Nu suntem singurii.
Da, suntem superiori, pentru ca stim sa folosim pc-ul, pentru ca stim cum sa folosim o telecomanda. Si pentru ca … avem FB 🙂 Suntem doar niste mamifere mult mai evoluate ce au deprins niste trucuri complicate. Cu toate astea, nu suntem capabili sa intelegem limbajul speciilor inferioare noua. Halal superioritate.
Constiinta de sine? Ca ma recunosc in oglinda? Stra stra stra n stra-mosii nostri cred ca dadeau cu batele in ochiurile line de apa in care se oglindeau linistite reflexiilor lor.

1 09 2011
alin

Foarte inteligent ceea ce spui. Mi se pare corect punctul tau de vedere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: