Exista un panaceu minune?

22 03 2011

M-a întrebat un amic, ce părere am despre produsele herbalife.

-Nu știu, nu am folosit dar pentru ce îți trebuie?

A zis că ar vrea să slăbească câteva kg. Tipul nu era în vreo situație critică așa că mi-a trezit curiozitatea și l-am întrebat de câte ori mănâncă pe zi. A zis că o dată. E ciudat dar acesta este tipul de comportament paradoxal pe care îl vad destul de frecvent la persoanele din jurul meu.

Să încercăm un exemplu:

Te duci la mecanic cu mașina și zici.

– Bă tatică există un aditiv, ceva să prindă și mașina mea 150 de km pe ora?

-Pai să vedem de ce nu prinde că modelul ăsta ar merge lejer cu 180.

-Când i-ați făcut revizia ultima dată?

-Aaa, păi nu că nu prea am avut timp de revizie, mai o duc eu la un vecin când pică ceva. Mai mă bag eu pe sub ea, am o carte mai veche despre un model anterior și se mai potrivesc. I-au piese de la dezmembrări și le schimb.

– Bine, uleiul când l-ați schimbat ultima oară?

-Nici nu mai țin minte, dacă nu s-a aprins lampa nu înseamnă că e bun?

-O fi, ce benzina folosiți?

-Nu bag benzina de la pompa. Am eu pe unu care imi aduce niște gazolina ieftina, are el o tira.  Da’ am citit eu pe net ca există un aditiv american. E mai scump așa parca 300 de dolari 100 de ml și ziceau aștia că e bun crește viteza cu 30, 40 de km/h. Dacă acum prinde 120 cu ăla mă duc spre 150. Mai mult nici nu îmi mai trebuie.

-………….

Vi se pare logic? Asta e normalitatea de azi. Cine face altfel e un fel de sectant, nebun, obsedat de sport și nutriție.

Corpul uman e un sistem, simplificând situația, avem  intrări și ieșiri.

Avem combustibilul și substanțe secundare cum e uleiul adică mâncare, băutură și ce mai băgăm în sânge.

Tratamentele de întreținere sunt mișcarea, activitatea intelectuală, activități în aer liber, meditație rugăciune sau ce mai găsiți voi satisfăcator și eliberator de stres.

Rezultatele sunt capacitățile lui și stările de bine pe care le simți.

Dacă ceva din rezultate nu ne satisface e necesară o schimbare în intrări. O schimbare în intrari nu înseamnă să bagi un aditiv minune. Înseamnă să schimbi ceva în comportamentul zilnic. Nu vrei să schimbi nimic, e prea greu pentru tine?

Atunci e bine așa cum ești și cum te simți. Ești un caz fericit deci savurează fericirea în care te afli.

Pentru cine nu e unde vrea, întâi să își alinieaze alimentația mai aproape de normalitate. Apoi să discute despre cantități, suplimente, medicamente și alte adjuvante.

Niște reguli cu caracter general ar fi:

Mănâncă des, la 2 3 ore.

Pe cât posibil într-o zi mănâncă proteine, legume, fructe, grăsimi sănătoase, încearcă să variezi cât mai mult ce manânci de la o zi la alta.

Mănâncă cât mai puține chestii la o masă, cât mai puțin procesate, bea apa mai mult de 1,5 l/zi, ceai cu moderație, și cam atât.

Ai grijă să nu rătezi total mese sau să nu mănânci aiurea mai mult de 10% din numărul de mese.

De exemplu eu mănânc de 6 ori pe zi, deci 42 mese pe săptâmână rezultă 4 mese maxim pot să îmi fac de cap sau să le ratez.

Astea sunt cele mai generale reguli cu putință și cele mai îngăduitoare. Pentru a te menține în aceste reguli după perioada de schimbare care în funcție de cât de departe ești poate fi dură apoi este foarte facil.

Eu care, să zicem avem o alimentație echilibrata, am avut nevoie de 3 4 săptămani să mă obișnuiesc cu aceste reguli să să îmi vină natural să le urmez.


Acțiuni

informatie

3 responses

23 03 2011
Dentelle

Asta fac si eu de vreo 2 saptamani si devine din ce in ce mai usor. Eu am o problema cu proteinele, ca nu mananc multa carne si imi e greu sa le iau din alte surse.
De luni cred ca incep si bazinul, deci numai de bine 😀

23 03 2011
VreauUltimulLoc

Proteine
ou de gaina 10%,branza vaci degresata 17%, telemea oi 17%,urda 18%,in seminte 19,5%,fistic crud 20%, migdale crude 21%, fasole boabe uscate 23%,nuci 24%,icre crap 25%,branza de burduf 28%, pestele are intre 18% si 35%, seminte dovleac 35%,ciuperci deshidratate 41%

23 03 2011
Dentelle

Ca de obicei, multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: