Antrenamentul multumitului

5 02 2011

În viața totul este mișcare și transformare. De cele mai multe ori este lenta și vine ca rezultat al experimentării unei stări noi. Transformarea benevolă se face prin învățare sau antrenament, cum sunteți obișnuiți să îi spuneți. Fiecare dintre noi se antrenează zilnic spre a atinge un alt nivel de performanță în anumite domenii. Poate nu o facem mereu conștient dar cu siguranță se întâmpla.

Acum am să vă prezint un antrenamnt interesant. Cum să învățăm să mulțumim. Multumirea din suflet nu vorbe goale, reflexe ale politeții.

Atunci când receptăm ceva, orice. O informație, un ajutor, un lucru material, ceva ce ne face să simțim că ne-a fost satisfăcut o nevoie de orice factură. Poate că nici nu eram conștienți de lipsul respectiv până nu a fost acoperit. Atunci e momentul să învățăm să mulțumim.

A învăța să mulțumești e ceva simplu. Am spart procesul în 5 etape distincte.

  1. Primul pas și cel mai important este să mulțumești în gând. Pentru fiecare “dar” pe care îl primești obișnuiește-te să mulțumești în gând. Spune aceste cuvinte simple, îți mulțumesc x (unde x este sursa de unde crezi tu că a venit “darul”).
  2. Când mulțumești în gând începi să conștientizezi starea de bine provocată de “dar”. Toată acea plăcere sau ușurare pe care ai simțit-o, toată bucuria, conștientizeaz-o atunci când spui mulțumesc.
  3. Orientează toată acea bucurie spre sursa darului. Oferă acea bucurie “în schimb„ ,nu ca și o plată, ci pentru că există acolo în tine și e placut să simți că o împarți cu cineva.
  4. Exteriorizeză, cum simți, acel moment al transmiterii bucuriei, chiar dacă ai sursa darului în fața ta sau nu.
  5. Ultimul pas transmite acea bucurie către orice altceva din preajma ta după ce ai transmis-o sursei darului. Ea nu e o resursă materială este mai mult o energie. Așa că poți să luminezi spre binefăcătorul tău și apoi spre orice altceva consideri tu că ar necesita o rază de lumină.

Observați că nu am clasificat în nici un fel nici darul nici sursa. Singura indicație a primirii unui dar este prezența unei stari de bine în noi. Dacă o conștientizăm ca venind de undeva putem să identificăm și sursa. Pași sunt meniți ca un ghidaj, pot fi parcurși toți o dată sau pot fi parcurși pe rând în perioade de timp distincte. De exemplu 5 zile fac doar pasul 1 până îl înțeleg și îl simt apoi încep să fac și pasul doi etc. Important este să fie făcuți conștient și să ajungi să simți dincolo de cuvinte.

În mod normal când un pas a fost asimilat el se va întrepătrunde cu următorul  vor deveni greu de separat. Practic la final verbalizarea va dispare și va deveni totul o orientare a bucuriei spre diverse direcții și în forma în care fiecare simte să o facă.

Antrenați-vă cu asta și observați beneficiile.


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s




%d blogeri au apreciat: