Să nu mai ignorăm influența intențiilor

6 01 2011

Tot mai des auzim fizicieni că totul este energie. Totul are la bază până la urmă energie.

Tot mai des auzim descoperiri în medicină care leagă corpul fizic de o imagine energetică.

În același timp gândurile trebuie să fie ceva. De aici cred că și un copil de grădiniță ar ajunge la concluzia că gândurile conțin o anume formă de energie. Poate că nu e măsurabilă încă dar teoretic ar trebui să fie ceva acolo. De asemenea dacă gândurile au și o parte energetică și omul (și nu numai omul) are o parte energetică deducția simplistă ar fi că se pot influența reciproc.

Aspecte în sprijinul acestei teori există din punct de vedere stiințific. De asemenea toate culturile antice ,mai evoluate spiritual, de pe această planetă susțin această legătură. Nu știu ce ar trebui să ne facă să ținem cont de această legătură. Poate o săgeată mare albă pururea ațintită asupra acestei propoziții.

Intenția contează.

Dacă intenția contează, în orice acțiune pe care o întreprindem, atunci de ce se face în majoritatea covârșitoare de cazuri abstracție de ea? De la discuții frivole până la teste stiințifice.

În orice enunț ce conține o ființă dotată cu conștiință de sine de ce se face abstracție de această cantitate semnificativă de energie care intră în proces? Gândurile, intenția cum vreți să îi spunem. De altfel cu cât modul de abordare se dorește mai serios cu atât se exclude mai mult posibilitatea că intenția participantului la acțiune ar conta.

Nu există sau cel puțin eu încă nu am auzit de așa ceva, o scoală autorizată, avizată (nu în mod legal deși poate că ar fi bine și așa) majoritar acceptată a intețiilor. Cum să ne educăm gândurile. E doar o încâlcitura enormă de religii, psihologie, etică socială din care dacă strângi tare din ochi și ești un observator fin și cu spirit de introspecție poate, poate începi să deduci câte ceva. De altfel suntem așa de primitivi în acest domeniu încât nu deținem decât un control volatil asupra gândurilor și intențiilor noastre. Asta în cazul mai fericit în care nu suntem decât niște roboți lobotomizați (și sunt mulți) care reacționează cu precizie la stimulii exteriori.

Nu e penibil să ignori o intrare semnificativă în sistem și apoi să presupui că ai măsurat corect? Să numești asta știință exactă. O abstractizare imprecisă a oricărui proces CE CONȚINE SUBIECT UMAN este luat ca adevăr absolut și ca punct de plecare în multe raționamente pe care le folosim zilnic.

Exemplu1.

Răbdarea, rabdarea e o noțiune aproape abstractă. Nu implică să faci ceva ci mai mult să nu faci. Răbdarea reprezintă disponibilitatea cuiva de a aștepta. Dar cum producerea unui eveniment nu depinde (aparent) de noi atunci răbdarea poate fi diferențiată doar la nivel de intenție. Chiar dacă  o privești dupa manifestarile exterioare înjurături vs stat calm ar fi tot o observație imprecisă. Poate că ăla care stă calm numără în gând ceea ce nu înseamnă că are răbdare. A avea răbdare implică să accepți cursul evenimentelor și să petreci timpul respectiv într-o atitudine de relaxare interioară.

Exemplul2.

Dacă tratezi condițiile de cultivare ale unei plante nevoile ei trec dincolo de apa si ingrediente nutriționale. Nu poți face abstracție de starea de spirit a îngrijitorului și de gândurile sale.

Exemplul3.

Dacă analizăm o afacere oare putem să ignorăm echilibrul interior al oamenilor implicați? Oare putem să ne bazăm doar pe impresia că dacă toți își fac treaba e suficient? Oare intenția oameniilor implicați în procese nu contează? Se reduce totul la zâmbetul exterior și cuvintele ieșite pe gură? Nu contează de loc într-un proces de vânzare de exemplu încrederea vânzătorului în produs?

Chiar cred în utilitatea unei scoli a gândurilor și a intențiilor, unei metode măcar de auto educare.

De asemenea cred în importanța de a lua în calcul gândurile și intențiile în înțelegerea oricărui proces. Poate că unele nu sunt afectate sau sunt afectate nesemnificativ dar altele cu siguranță sunt afectate puternic. Pentru asta în schimb avem nevoie de subiecți care să își poată controla această energie. Avem nevoie să înțelegem această energie.

 

 

Reclame

Acțiuni

informatie

11 responses

6 01 2011
Fr0z3nasic3

Ce şcoală de educare a gândurilor? Şi cum rămâne cu libertatea de gândire? Totul trebuie să intre în programe pe care să le executăm ca nişte roboţei bine educaţi?
Şi oricum nu contează ce gândim pentru că (din câte ştiu eu) nu există poliţie telepată care să te amendeze că l-ai înjurat pe vecinul care şi-a parcat rabla pe locul tău. Una e să fii sincer şi cu totul altceva să beneficiezi de intimitatea gândurilor ca mijloc de descărcare a tensiunii psihice.

6 01 2011
VreauUltimulLoc

Cred ca ai inteles gresit notiunea de scoala, stiu ca in ultimul timp a fost pervertita :D. Eu vorbesc de o scoala ca raspuns la nevoia pe care o simte cineva care vrea sa invete. Si cand ma refeream la o actiune institutionala ma refeream la o coerenta si o folosire de resurse pentru a descoperi cat mai multe in domeniu acesta.
Sa nu facem confuzie, scoala are hibele ei dar cand nu exista nu erau prea multe persoane care stiau sa citeasca si sa socoteasca. o politie telepata ar fi doar redundanta ca oricum legile naturale nu permit dezechilibre. Orice emisie negativa va genera un raspuns de acelasi tip.
O sursa de cunostinte in domeniu nu ar rapi intimitatea dar ti-ar da posibilitatea sa traiesti mai fericit, s fi mai liber, mai creativ.
O scoala a gandiri nu implica note si diplome la final implica doar participare benevola.

7 01 2011
Fr0z3nasic3

Dacă te referi la o şcoală care să ne ajute să ne canalizăm energia gândurilor în scopuri pozitive, sunt de acord. Să învăţăm cum să le utilizăm cât mai bine, nu să învăţăm ce anume să gândim. De asta insistam pe libertatea gândirii. Programarea neuro-lingvistică este o variantă care poate educa oamenii să fie conştienţi de sine, să-şi schimbe tiparele gândirii şi ale manifestărilor emoţionale. Mai sunt şi tehnici de meditaţie.
Putem studia psihologia pentru a aproxima cât mai bine intenţiile reale ale persoanelor din jurul nostru. Ne putem folosi atenţia distributivă (la limbajul trupului) pentru a evita să fim înşelaţi în afaceri de promisiuni pompoase. Tehnicile de comunicare şi negociere ne ajută să obţinem avantaje în concordanţă cu intenţiile noastre.
Te refereai la o şcoală care să utilizeze informaţii din ştiinţele deja existente? Sau la ceva cu totul revoluţionar – fizica gândurilor?

8 01 2011
VreauUltimulLoc

Da, cu siguranta nu ma refeream la controlul gandurilor ci mai mult la influenta emotiilor sau a incarcaturii asociata gandurilor asupra actiunilor efectuate de subiect. O stiinta sau o directie de studiu care sa cuprinda toate cele enumerate de tine si sa ajunga la o coerenta in aceasta directie. Iar de acolo poate la o intelegerea mai ampla asupra vietii si experientelor traite de fiecare din noi.

8 01 2011
Anna

deci…cel mai tare lucru ever’ ar fi ca gandurile noastre sa fie transparente…sa circule liber…sa poata fi auzite de oricine…oricand.
aia da educatie.

Continuati..eu doar gandeam cu voce tare.

8 01 2011
VreauUltimulLoc

Gandurile noastre sunte de multe ori auzite, se cheama vorbe. Ce ar fi cu adevarat tare ar fi sa le putem vedea energia. Sa vedem culorile calbene bolnavicioase ale frici si cele sclipitoare ale linistii si iubirii. Aia da sansa de autoeducatie.

8 01 2011
Anna

dar vorbele de cele mai multe ori…nu sunt gandurile noastre in stare pura…
ma gandeam ca daca gandurile ar fi transparente si accesibile oricui…nici frica nu si-ar mai avea rostul, pentru ca totul ar fi pe masa.

culorile se vad, pentru cine are ochi sa vada.

11 01 2011
Fr0z3nasic3

Nu ştiu cum se simt nudiştii, dar mie nu mi-ar plăcea să umblu în gândul gol pe stradă.
Iar frica, de cele mai multe ori, apare în situaţii care nu pot fi controlate. De exemplu: calamităţi naturale, animale de pradă. Nu mă încălzeşte cu nimic să stau la masă cu coiotul. Se subînţelege ce gândeşte fiecare, fără vreun curcubeu de Skittles deasupra capului.

14 02 2011
cristina

gandurile intradevar au culoare si pot fi vazute de catre clarvazatori .un gand este o entitate de sine statatoare si se mai cheama elemental.
iti recomand „corpul mental” si „corpul astral ” de A. E. Powell
scrie destul de bine si cartile sale sunt un rezumat bine inchegat al unei bogate bibliografii.

cat despre scoala . in aceasta categorie nu este decat o solutie .studiu individual . nu trebuie sa vrem sa-si schimbam pe ceilalti deoarece ne avem pe noi si mai avem o lege foarte importanta cea a cauzei si efectului .
care functioneaza foarte bine .

cat despre rabdare e interesant efectul . cand ai rabdare micsorezi viteza liberului arbitru si atunci poti accesa informatii de la un nivel mai inalt. informatii care sunt percepute de fiecare in functie de nivelul spiritual la care se gaseste . unii au parte de ele dar nu le percep ca fiind un ajutor . unii le inteleg . pentru unii sunt mai vagi pentru unii sunt mai concrete.

14 02 2011
cristina

PS te-am mai citit pe la kaos in vremurile lui bune .nu stiu de ce aveam impresia ca esti o tanti si nu un nene .
iar raspunsul de aici l-am dat ca fiind pentru o femeie . apoi am mai citit si alte articole si m-am prins ca esti mascul .

17 02 2011
VreauUltimulLoc

Raspunsul de aici e unisex 🙂 asa ca merge fara probleme(o sa caut cartea) si nu sunt nici tanti nici nene sunt flacau in floarea varstei :)).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: