Cutiuțe

10 12 2010

Erau mulți oameni 40, 50, mulți pentru a te dezbrăca în fața lor. Când s-a dezgolit s-a auzit un țipăt. Era un țipăt de bărbat. Cineva a fost așa de șocat încât a scăpat un ahh. Atmosfera a fost grea apăsătoare, cred ca prea puțini i-au auzit cuvintele în acele clipe, asurziți de zgomotul pulsului.

Toți erau blocați. Ar fi vrut să se uite, ar fi vrut să nu vrea să se uite, indiferent de efect nuditatea neașteptată a avut un efect asupra tuturor. Cel mai natural lucru ne-a devenit străin.

Cine suntem noi? Ce suntem noi? Unde a rămas acel ceva din noi care ne reprezintă? Acel ceva lipsit de rușine, pentru că în fața naturii nu ai de ce să te rușinezi, realitatea nu ar trebui să te rușineze. Cine întoarce capul când vede câini în pula goală? Stiți? Câinii umblă în pula goală pe străzi!

Am cultivat frica și am adus-o la rang de virtute și etică i-am dat nume frumoase, i-am zis politețe, i-am zis stăpânire de sine, i-am zis eleganță, i-am zis eroism, curaj chiar. Ne-am luat relitatea și am bagat-o într-o cutiuță. O cutiuță perfect inchisă, credem noi. E realitatea noastră doar a noastră, o ținem închisă o știm doar noi.

Ne băgăm în casă, tragem obloanele, încuiem ușile, abia apoi deschidem cutiuța. Ne uităm la ea cu fascinația unei bătrâne, ce privește cutiuța muzicală primită în dar de la iubitul ei pierdut cu zeci de ani în urma pe un front obscur. Dar fără sfințenia gestului ei, fără iubirea ei.

Ne uităm în ea cu voluptatea murdară a vinovăției. Cu conflictul complex al omului intelectual, rafinat când se cacă. Cu distincția profesorului universitar cu ochelarii pe varful nasului si nadragii în vine care își freacă pula la el în cabinet cu gândul la eleva cea buna sau de ce nu de lucrarea ei de examen.

Ca niște perverși excitați de propria noastra decădere și de plăcerea de a ne vedea nimicnicia. Ne călcăm măștile vanității atunci când nu ne vede nimeni. Ne tăvălim în căcat, ne pedepsim pentru orele de prefăcătorie în fața a mii de oameni, ce ne-au crezut pentru o clipă. Suntem un ucigaș în serie ce își dorește să fie prins pentru faima din ziare înainte de scaunul electric.

Cutiuța aia în care ne-am îngrămădit cu totul ne strânge o zi întreagă ca pe un picior ținut într-un bocanc vara. Aerul stătut și umezeala începe să ne afecteze. Conținutul cutiuței începe să pută.

Când o deschidem, uneori în public, cu un pahar în plus prima senzație e de miros urât. Mirosul ăla urât ne sperie apoi nu mai așteptăm să se aerisească o închidem timorați. Ajunge să se altereze în așa măsură conținutul ei încăt tot ce mai simțim e acest miros urât care îl cărăm după noi. Încercăm să îl mascăm prin gesturi exagerate, prin manifestări zgomotoase, prin parfumuri artificiale. Îl poleim cu bani, cu aur, cu firme și Iphone-uri.

Curajoșilor, eticilor, respectatorilor de reguli aveți în pula mea curajul de a deschide cutiuța și de a o ține suficient de mult deschisă cât să treacă mirosul de stătut. Ce e în ea nu se strică niciodată de tot. Dacă dai la o parte mucegaiul și putreziciunea mereu mai pîlpîie puțin adevăr acolo. Puțină realitate vie, crudă și naturală.

Cât de mult rău ți-ar putea face să îți întinzi membrele după 100 de ani de stat chircit? E puțină durere când mușchii atrofiați se dezmorțesc pentru prima oara dar câtă voluptate la final. Cât de placut e să respiri aer cu toată cutia toracică, să îți simți erecția deplină.

De la puțin la mult, e nevoie DOAR de exercițiu, fără grabă, fără termen limită, ca o picatura de apă pe stanca de calcar deschide-ți orizontul.

Pute prea intens a închis în jurul nostru.

Reclame

Acțiuni

informatie

18 responses

10 12 2010
Elza

ce bun articol… !

cainii umbla cu pula goala pe strazi iar oamenii nu se mira. dar daca umbla un om pe strada in pielea goala, cainii incep sa latre.

10 12 2010
VreauUltimulLoc

Crezi? Poate ca simt contrarierea publicului si doar rezoneaza cu ea.

10 12 2010
Elza

ba cred.

10 12 2010
icecream

splendid.
te dezbraci primul?

10 12 2010
VreauUltimulLoc

doar dupa jaluzelele trase haha.

10 12 2010
Porcuşorul Radioactiv

Bai, io as umbla bucuros in pula goala pe strada, dar CE-O SA ZICA CEILALTI?

10 12 2010
VreauUltimulLoc

Intelegi ca nu e vorba de a umbla in pula goala pe strada iar despre a incepe sa fi tu incearca si scrie pe porcusorul serios ce efect are.
Pula mea ori suntem golani ori nu mai suntem, trebuie sa riscam in numele stiintei.

10 12 2010
icecream

tu ce-ai spune daca ai vedea o femeie goala pe strada?
hihi
io nu zic nimic, promit, o sa trec pe langa tine ca si cand nu te-as vedea si in cel mai rau caz te-as lua o tura
deci cat de rau poate fi? 🙂

10 12 2010
Iulia Popescu

Ce-ai vazut tu acolo a fost un chichirez inteligent. Daca statea in toate intersectiile, pe toate gardurile, spectacolul ti-ar mai fi furnizat vreo lectie ca tu s-o scrii aici?
Totusi, arta se face pe tabuu-ri…
Evident, in (si cu) masura artei, ca nu-l includ aci pe Hausvater care consimte la stupiditate in cel mai civil spirit (adica impropriu scenei).

…in rest, toate bune, ai primit lectia frumos 🙂

10 12 2010
VreauUltimulLoc

Mai scena a fost idee de la care am plecat, ca asa expun eu faptele cu rezulta, ce sa fac minte de inginer.
Dar nu despre nuditate fizica e vorba ci despre ipocrizie si frica.

10 12 2010
Iulia Popescu

Voila!

10 12 2010
sorina

buna v.u.l.; asa e, ai dreptate,,, Kaos o sa mai scrie pe blog?

10 12 2010
VreauUltimulLoc

hahah nu stiu fata mea ca nu sunt ma-sa.
Asteptam cuminti si vedem ;).

11 12 2010
sorina

multu vul! 🙂

p.s.: gata! mainile la spate!

11 12 2010
Bezna

🙂
…………………….

16 12 2010
Anna

oamenii dezbracati sunt neindemanatici…se incurca in propriile maini.

16 12 2010
VreauUltimulLoc

se incurca cu rezultat pozitiv :D.

16 12 2010
Anna

culmea! intotdeauna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: