M. L. King hai să mai băgăm un marș

27 10 2010

Nu mai suport, mă simt discriminat. Mai rău decât homosexualii și mai rău decât țiganii.

Sunt discriminat pentru că nu vreau să fac mătanii la mizerile de obiceiuri și politețuri pe care sutele de ani de spoială, fals numită civilizație, le-au săpat în mintea societății.

Pentru că nu vreu să mai uit la alb și să zic că e negru sunt catalogat drept insensibil sau nesimțit sau … cum mai sunt catalogat. Sigur va găsi cineva  ce sunt.

X a spus că orgoliul e diferit de mândrie. Lăsând faptul ca în dicționar sunt sinonime eu pot să merg dincolo de superficialitatea sensului practic unui cuvânt și să urmăresc ideea. Dar când exemplu menit să  susțină această afirmație este. El e mândru de copilul lui ceea ce nu poate să fie orgoliu.

Adică faptul că ești mândru de copilul tău e un fel de virtute. De fapt, probabil că orice frază ce conține cuvântul copil e o virtute.

Apoi, oricât am încercat să argumentez de ce aia e tot din orgoliu. Că ești mândru ce copil ca e al tău (cumva copilul excludea factorul personal al orgoliului), nu e orice copil. Că îl vezi frumos indiferent de cum e, că ești gata să îi iei apărarea când nu are dreptate etc. și alte subiectivisme specifice orgoliului. Până la urmă eu am rămas ăla nebun care nu știe când să se oprească.

Mi-a dat-o pe aia, hai să abandonăm subiectul. Că X nu avea argumente și nu vroia să recunoscă evidentul, că nu am dreptate. Că ne scăldăm într-o superficialitate feroce și că încă folosim sistemul moral înmânat de mai știu eu ce găozar tradițional prost transmis prin viu grai.

Abandonând subiectul puctual pic mereu în cursa asta. Mă pun de-a curemzișul obiceiurilor și mentalității populare. Ajungând mereu în situația de a fi privit ca un excentric sau ca un filozof. Nimeni care apăra o astfel de cutumă nu neagă irelevanța ei, nu neaga stupiditatea ei (din lipsă de alte argumente decât că așa fac toți) dar nu vrea nici să le accepte(irelevanța și stupiditatea).

Bun, până acum sunt doar un frustrat ați spune. Ce treabă am eu cu ce cred alții și de ce mă încurcă. Uite că mă încurcă. Pentru că trăiesc în societate, pentru că dacă toți se lasă duși de curent iar curentul devine din ce în ce mai puternic. Pentru că în societatea noastră “modernă” nu se acceptă diferențele. Poate că se militează pentru asta se mai trec cu vederea dar nu se accepta ca și membrii cu drepturi depline la aceeași masă.

Dacă tu găsești copii unora urâți ești insensibil, dacă tu nu vrei să mergi la mai știu eu ce sărbătoriri gen nunți, botezuri ești asocial. Dacă tu nu vrei să faci astfel de sărbători familia se uita urât, cum se poate așa ceva? Poți să treci peste astea dar sunt niște aspecte deranjante. Să te judece toți muiștii fără alt argument decât că așa se face și că și alții au făcut. Că mai trebuie să faci și sacrificii. Pentru cine? Nu știu.

Așa că pentru a mă răcorii, altă cale nu am, scriu aici și le iau rasa în pula tuturor dobitocilor care susțin idei fără să le înțeleagă, care sunt un ghimpe în coasta progresului social, și o frână în evoluția mentala a acestei societăți deja destul de traumatizată de alți inchizitori mai vechi.

Vă fut în inimă politețea și onomasticele și aniversările pulii la date fixe și nunțile și botezurile făcute după regulile invetate de baba slaba de la moldova. Și tot căcatul ăsta pe care îl folosiți să mânjiți iubirea și prietenia și legăturile de sânge. Toata spoiala în mov și roz a realității, toată târârea în banal și în constrângeri a oricărui gest sincer venit din inimă, ce trebuie să aibe o formă acceptata de public, altfel nu e validat. Pișam-aș pe civilizația voastră de maimuțe bătute cu bățul în cap până ați învățat comenziile dresorului mai presus de proprile voastre simturi și simțiri.

Vreau o cameră capitonată unde să vă înjur neperiodic ca π până rămân fără suflu și până mi se udă tricoul de spume. Dacă ați deschide ochii pentru o secundă și ați înțelege dimensiunea răului generat de propagarea acestor îngrădiri ale libertății de exprimare ați plânge mai rău ca în postul lui kaos.


Acțiuni

informatie

13 responses

28 10 2010
Cristescu Bogdan

Se poate…?

Eu vreau sa-i „fut in inima” pe toti cei care petrec halloween. Mi-as baga tot amuzamentul meu ironic, dur si fara scrupule, in curul lor lipsit de aderenta in mesa fiintei umane evolutioniste. Pentru ca societatea merge in doua sensuri, si cum eu nu pot merge pe sensul lor, as dori doar sa-i elimin din ecuatie. Sa nu/mi dati un topor ca nu glumesc, eu chiar va omor. Ar fi vreo doua vorbe perfecte pentru Chelloo de la Parazitii.

Apropo, imagineaza-ti ca eu am de gand sa fac o ceremonie cu jorjette, ar fi ceva de genul nuntii ca simbolistica, doar ca nu primim de la un preot legamantul … Ambele familii sunt super extra mega inglobate din indoctrinarea educatiei crestin ortodoxe, vorba „asa se face” la ei e ca salut la noi … Eu cred ca ne vor nega compatibilitatea in ADN cu ei :))

28 10 2010
VreauUltimulLoc

Si nici macar nu ai cum sa te superi pe ei, ca intelegi ca e pur si simplu ceea ce au fost invatati pana in punctul de a nu mai avea discernamant in problema respectiva.

28 10 2010
kaos

daca sunteti barbati plangeti in postul meu
daca sunteti femei plangeti in pula mea

ashea trebuia sa sune anuntul, crainice

28 10 2010
chromaticdrama

lasa-i ca astia saraci cu duhul cica-se ajung departe… asta tot de ei e inventata cred 😛

in alta ordine de… idei (?) eu am revelion pe 15 noimebrie, te bagi?

29 10 2010
VreauUltimulLoc

Pe 15 e tot programat :)).

28 10 2010
Cristescu Bogdan

Asta cu revelionul e faină.
Mereu când am ieşit din tipare, într-un mod firesc, niciodată nu mă deranja că toţi mă întrebau de ce fac aşa sau e greşit să fac aşa, sau fie se amuzau straşnic de modul meu de a fi cu includerea atitudinilor de batjocorire, vestita arătare cu degetul chiar şi când timpul mai ştergea din pregnanţa faptelor.

Chiar este amuzant să fii diferit. Nu mă mai supără ideea asta. De la un prieten de-al meu Moro am auzit o vorbă, „voi râdeţi de mine că sunt diferit, eu râd de voi că sunteţi toţi la fel” … mi-aş tatua pe frunte fraza asta 🙂 … sau pe fund?

29 10 2010
VreauUltimulLoc

Depinde cine vrei sa o citeasca =))

29 10 2010
chromaticdrama

lupule da’ ce fund mare ai…. (sau)
lupule da’ ce frunte lata ai!

hi hi

29 10 2010
femeiadeservici

bai, acu ceva posturi de-ale dumitale m-ai inspaimantat cu atitudinea ta de „de acum sunt altfel” deastea…nu mai gaseam o injuratura pe aici, o revolutie pornita din suflet, nimic, ma plictiseai.Cred ca ma reindragostesc dupa postul asta:)

29 10 2010
VreauUltimulLoc

Vezi cum ma pricep eu sa tin sentimentul viu?

29 10 2010
femeiadeservici

As zice ca nimeni altul’ ..dar e cliseu si sa nu incepem banal, nu? 🙂 Asa ca zic doar: tam tam!

1 11 2010
Rares

Ca să bage marş, trebuie să înţeleagă ideea marşului.

3 11 2010
VreauUltimulLoc

Nu s-a inteles?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: