Momente optimiste, partea a 9-a

14 10 2010

Azi e o zi nimerită pentru gânduri optimiste. Nu se deosebește prin nimic de ziua de ieri sau de alatăieri. De fapt, ieri a fost mult mai însorit, deci vremea nu are nimic de a face cu asta. De fapt nu văd nici o diferență pozitivă azi față de o altă zi ternă a săptămânii, cu toate acestea azi este o zi deosebită. Azi e frumos rău.

Azi simt că nimic nu îmi poate sta în cale. Azi mă simt deștept, intuitiv, cu simț artistic. Plin de putere de concentrare. Plin de compasiune, de bunătate, de înțelepciune într-un cuvânt. Tot azi simt că toate semafoarele vor fi pe verde că toate ușile mi se vor deschide. Mă simt atât de bine azi indiferent ce aș face, pare că nimic nu m-ar putea demoraliza.

Azi e ziua în care pot, orice, oricum, oricât, oricând.

Soarele răsare pentru a mă încălzi pe mine și când e în nori e acolo pentru a nu mă face să strâng din ochi. Bă, în astfel de zile simt că viața e minunată fără să am cum să explic cuiva de ce si cum.

E bine să fii și dacă nu simți asta niciodată înseamnă că faci ceva foarte greșit. Nu mă refer că sunt momente când cineva sau ceva te face să te simți bine. Nu, astea sunt surogate! Pur și simplu să te simți euforic pentru că exiști.

Să nu simți că faci ce faci pentru că nu puteai să faci altfel ci pentru că așa ai ales tu.

Pentru că puteai să faci un milion de alte alegeri într-un milion de momente trecute dar tu ai ales exact cum ai ales să ajungi unde ești și cine ești azi. Tu ai construit experiența a ceea ce ești prin deciziile tale și indiferent, de sistemele de măsura ale celorlalți, pentru tine realitatea ta de acum este perfectă. Suferințele tale și bucuriile tale sunt culorile cu care tu îți vopsești capela sixtină în fiecare zi.

Pot să pun acum un zâmbet pe orice față “destinul” îmi pune în cale. Asta e o superputere pe care ,aparenta lipsă de beneficii, o duce la nivel de binecuvântare.

Pot fi fericit în orice situație cu orice resurse, pot zâmbi prin orice așa zise lipsuri pentru anumite convenții pe care voi le numiți vieții împlinite. Sentimentul de împlinire nu este condiționat de cauze exterioare și asta este puterea absolută. Asta e puterea pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Asta e puterea creației și a libertății supreme, iar această putere prin ea însăși te duce pe culmi ale beatitudinii. Culmi neatinse cu aportul nici unei alte substanță “interzisă” în nici o cantitate. Între noi fie vorba mi-am testat limitele suficient ca să pot spune că știu ce vorbesc.

Sunt convins că așa cum inspirăm și expirăm, așa cum mușchiul întâi trebuie să obosească pentru a deveni puternic și a îți permite să faci orice si el să nu obosească, tot așa stările acestea vor fi urmate de stari depresive sau de stări cu moralul tremurând. De momente cu frici scoase la lumină și cu privit în ochi a neîncrederilor. Ceea ce în schimb știu și mai sigur este că din acele stări se rafinează acestea. Din iubirea fricilor până se transformă în putere și din privirea lor în ochi până le vezi cum sunt cu adevărat se ridică fericirea necondiționată. Dintre gânduri rele pe care le privești cum trec prin fața ta ca norii de furtună răsare soarele.

Din micenie se naște un om puternic.

Din mers înainte atunci când nu ai puteri și când totul pare potrivinic se construiește înțelepciunea de viață. Înțelepciunea vieții care spune că ești indestructibil și inalienabil și indivizibil.

Că nu există realitate destul de mare să nu poată fi cuprinsă în iubirea ta. În iubirea ta, izvorântă din pătrunderea mecanismelor interioare, a trecerii dincolo de rău și de bine dincolo de teama de moarte. Cel mai important lucru este pătrunderea sensului, iar cel mai important lucru este depășit paradoxal de un singur lucru, plăcerea de a căuta să patrunzi acest sens, chiar dacă probabil că nu îl vei pătrunde niciodată, cu alte dovezi decât propria credință.


Acțiuni

informatie

15 responses

14 10 2010
Momente optimiste, partea a 9-a - Ziarul toateBlogurile.ro

[…] Momente optimiste, partea a 9-a Thu Oct 14, 2010 10:27 am Azi e o zi nimerită pentru gânduri optimiste. Nu se deosebește prin nimic de ziua de ieri sau de alatăieri. De fapt, ieri a fost mult mai însorit, deci vremea nu are nimic de a face cu asta. De fapt nu văd nici o diferență pozitivă azi față de o altă zi ternă a săptămânii, […] […]

14 10 2010
Anna

wow
foarte…responsabil
frumos!

14 10 2010
chromaticdrama

ah da-mi si mie o doza… de optimism. 🙂

PS. mie imi spunea cineva ca optimismul inseamna lipsa de informatie… glumea nu?

14 10 2010
VreauUltimulLoc

Iti dau doza maxima.
Spunei sa te bea la oua si sa defineasca pesimismul? E cumva surplus de informatie sau tot lipsa o fi.
Atunci de ce sa alegi sa te opresti unde e rau daca mereu ceva informatie lipseste?

14 10 2010
chromaticdrama

right! numa’ ca… n-am oo :))

deci unde sa ma bea? 😛

14 10 2010
VreauUltimulLoc

Cand au oprit lipsurile pe cineva sa injure creativ?

14 10 2010
haotica

insufletitor!:))
parca a fost discurs de ridicat sala in picioare:))

14 10 2010
VreauUltimulLoc

Numai sa nu il citeasca sala :).

18 10 2010
kaos

intri in politica?

19 10 2010
VreauUltimulLoc

Intru, le-o bag pana la plasele!

21 10 2010
Radiografia vântului ce umple podul – partea 10-a, Concluzii « VreauUltimulLoc

[…] posturi 7,8,9 surprind mecanismul invers. Stări din subconștient ce emerg la suprafață și generează […]

2 11 2010
Eu_pseudonim

a) ________________

b) _________________________________________________________-

a) asa te-ai simtit tu

b) asa se simt altii cand iti citesc articolul

c) Acesta sunt eu care-ti multumeste ca nu esti egoist , ajutandu-i si pe altii.

3 11 2010
VreauUltimulLoc

Cu placere

3 11 2010
Cristescu Bogdan

Mă da nu mai scrii nimic? Nu se mai întâmplă nimic? Vezi că iar mi se duc comentariile la spam!

3 11 2010
VreauUltimulLoc

Lipsa de timp, inspiratie sau ceva de zis :), nu e nici un comentariu in spam am verificat :D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: