Cele doua greșeli prin care femeile își fac viața amară și noua la fel.

8 05 2010

Preiau ștafeta de la soră-mea femmeletale chiar dacă nu mi-a dat-o ea.

Acum o să îmi pun toate feministele în cap dar cu toate acestea tot o să scriu postul ăsta.

Cele două greșeli fundamentale pe care o femeie poate să le facă într-o relație.

1. Lupta pentru putere.

Nu cred că există prostie mai mare pe care o poate face o femeie, decât asta. Iar când femeie luptă pentru putere nu o face ca un bărbat, asta e clar. Un bărbat lupta azi dacă a pierdut gata își acceptă poziția inferioară în lanțul de comandă, femeia nu.

Ce-a mai puternică comparație pentru stilul de luptă al femeii este idiotul ăla care vine în spatele tău când stai la coadă și începe să se împingă așa în tine constant. Nu are pe nimeni în spate, tu ai pe cineva în față iar el se impinge în tine. Hai că nu se poate să nu îl fi întălnit pâna acum pe acest tip de codac (poate fi bărbat sau femei).

Te întorci la el și îl întrebi

“-Nu vă supărați dacă vă împingeți în mine vă așteptați să mă transform în fum și să avansați sau care e logica?” Iar el îți aruncă o privire semi-placida ca și cum “ce vrei să zici”. Așa e și femeia care luptă pentru putere în cuplu. Ea nu urmărește ceva nu are o rațiune, nu, ea împinge simte că vrea mai în față și prin urmare împinge. Dacă îi atragi atenția se uita așa la tine ca și cum “ce ai cu ea”?

Deja știu că feministele și nu numai au făcut corp comun așa că mă voi explica până încep ele să facă spume ca detergentul manual pus în mașina de spălat.

-Femei fără minte (că trebuie să le mai și spui pe nume uneori) ce vreți voi de la viață?

-Vreți un bărbat puternic?

-Vreți un bărbat care să vă protejeze, care să vă dea încredere în el și în voi? Dacă da, atunci lăsați-l să fie bărbat.

-Dacă nu o să aveți o cârpă de șters pe jos, care întradevăr șterge pe jos dar nu fute nu strânge un robinet și nu e în stare să își urmeze un scop în viața, asta de momâie, ce i-o împingeți pe gât zi de zi cu comportamentul vostru desprins din tragediile grecești.

Acum or să sară proastele satului pline de figuri că barbatul să fie tare să le strunească. Vă explic mai clar, asta e materialul pe care îl aveți la îndemână.

-Deci nu sunt toți mari bărbați deși pot avea 2 m și 150 de kg. În general le tremură picioarele ca la o căprioară abia născută și atârnă la pizdă și se înmoaie la lacrimi. Fă proastelor, ăia mișto de îi visați voi sunt ăia pe care o pizdă i-a călcat pe cap până când s-au trezit singuri sau ăia pe care o pizdă i-a făcut mișto. Le-a zis ba coaie tu ești zeul, tu poți, eu am încredere în tine. Eu aș face așa dar dacă tu spui altfel fac ca tine.

Atunci din mămăligă și mălai mare se întărește prostul și prinde încredere. Ori un bărbat cu încredere în el nu e niciodată agresiv nu e niciodată nedrept, e stâncă. Ține vara umbră și iarna dă căldură, vânează și repară cu o mână și cu cealaltă scrie poezi și te plimbă prin poienițe pline cu flori. Puteți să vă supărați pe mine dar eu mi-am făcut datoria să vă expun problema, cine se împiedică de un cuvânt “jignitor” și nu vede aurul informației poate să o mai sugă o dată că oricum e prea proastă/prost să sper la vreo trezire.

Ideea de bază e că luptați pentru ceva ce nu e bine să fie la voi, că voi aveți o vedere amplă, iar bărbatul are una profundă, asupra vieții. Sunteți bune să atrageți atenția asupra diversității, că aveți radarul bun dar nu aveți capacitatea de a discerne pe care o are bărbatul. Dacă eram la fel eram la fel nu mai eram pe sexe. Dacă ne luptăm să luăm locul celuilalt sau să facem și treabă lui nu mergem înainte doar ne luptăm.

2.A doua greșeală pe care vă îmbulziți să o faceți este că veniți cu posesivitate și orgoliu acolo unde nu e cazul, adica în iubire.

Vă explic prin exemple că văd că vă ajută să înțelegeți.

Tu de colo, aia de strâmbi din nas, vino pe scenă. Ea urcă cu nasul în vânt, gen nu sunt de acord cu ceea ce încă nu ai spus.

Bun, ia loc, se așează.

–  O întreb, ce vrei tu de la viață?

– Să fiu fericită.

-Cum vezi tu astă?…

Mă rog din aproape în aproape o aduc unde vreau. Vrea un bărbat perfect care să o iubească nebunește pe ea și numai pe ea.

Acum cine s-a jucat vreodată cu un câine va vizualiza ușor scena. Ai văzut că dacă ai un baț în mână și pui câinele să facă sezi și vorbești cu el, e așa activ dă din coadă și cu ochii pe băț. Miști mâna mișcă capul. Îți dă încredere că pricepe ce îi spui. Până spui să stea pe loc și arunci bățul.

Eu: Vrei un bărbat frumos, sexy, senzual, îngrijit?

Ea: Da, da, da.

Eu: Da’ o să se mai uite și altele la el o să fie plăcut și politicos și cu altele.

Ea: Nu, nu, nu.

Eu: Vrei un bărbat cu simțul umorului, spontan și mereu plin de idei noi să nu te plictisești niciodată când vorbește?

Ea:  Da, da da.

Eu: Da’ o să mai vorbească și cu alți oameni o să aibă în general un interes pentru cei din jur o să aprecieze și discuțiile și cu alte femei și cu alți bărbați decât tine și ei/ele îl vor aprecia la rândul lor.

Ea: NU, nu, nu.

Eu: Vrei să empatizeze cu tine, să fie deschis să fie sincer să transmită sentimente să îl simți viu lângă tine.

Ea: Da, da, da

Eu: Dar va vibra și la dramele și bucuriile altora, va iubi oamenii din jur și ei îl vor iubi pe el. Va comunica sincer și cu ei și ei se vor deschide în fața lui.

Ea: Nu, nu, nu.

Eu: Vrei să te stimuleze să fii independetă să îți dea putere să te încurajeze în pasiuniile tale să își dea putere și încredere acolo unde tu nu ai în tine.

Ea: Da, da, da

Eu: Dar și el va fi independent și el va avea pasiuni și nu va fi un copil neajutorat ce fără tine moare.

Ea:Nu, nu, nu

Ați prins ideea. Pot continua așa o zi întreagă și ea va răspunde la fel fără să îi dispară luminița din priviri și dând din coadă ca și cum îi arăti mereu bățul și e gata gată să țâșnească după el.

Băăăăăă nu poți să cumperi 3 in 1 și să zici că tu vrei doar 2 din 3. Pula mea, ori vrei om frumos, complet viu, deschis, sincer ori vrei sclav, servil, viclean, plin de frici și constipat de chitră.

Vrei pe ala curajos și voios și vesel sau pe ăla de se tarăște prin peșteri și mângâie inelul “my precious”.

Cine are urechi de auzit să audă.

Reclame

Acțiuni

informatie

36 responses

8 05 2010
femmeletale

asta ultima m-a spart, baby brother. =)) =)) nuuuu, că leşin…=))

8 05 2010
orestia

bine te-am gasit frate ale celei mai tari tipe de pe aici.

9 05 2010
Jorjette

Dragul meu, am stat şi eu şi m-am gândit la aceste aspecte. La primul cu lupta pentru putere- cred că vine din preaputernicul curent feminist, care s-a ridicat, dar care nu prea a reuşit decât să ajungă la o altă extremă. Femeile o foarte lungă perioadă de timp au fost tratate ca nişte scalvi, ca nişte obicte, şi de acolo pleacă dorinţa asta de a fi mai puternice, însă este o dorinţă cam inconştientă şi se manifestă la nivel de „specie”.

A doua- posesivitatea cred că vine din lipsa încrederii în propria persoană şi din sentimentul de dependeţă care se crează în cuplu, iar orgoliul vine din prima „greşeală” enunţată de tine.

Ideea este că oricât s-a fi încercat să se ajungă la o „egalitate” între masculin şi feminin nu s-a reuşit.
Acest echilibru poate fi întâlnit la puţine cupluri care într-adevăr au făcut ceva , nu au stat cu mâinile în sân şi au spus „aşa este relaţia mea, altceva nu se poate” sau „ăştia suntem noi, nu avem ce face”.

Ţi-a sărit cineva în cap?:D

9 05 2010
femmeletale

băi, e o prostie să vrem să fim egali când suntem diferiţi! egal tre să fii doar cu tine însăţi/însuţi. suntem diferiţi, wtf! creierele ne funcţionează diferit. fizic suntem diferiţi. ce femeie vrea să fie tratată ca şi cum ar fi bărbat?! ia numa încercaţi să vedeţi ce iese. aaa, ele vor respect, dar mai întâi să îl merite! io nu zic, că există şi bărbaţi complet cretinoizi, care se cred fraţii mai mici ai lui aristotel şi consideră că femeile nu e oameni, şi nici sclavii, dar oricărui bărbat normal, dacă îi demonstrezi că are de ce te respecta, nu default că posezi
ţîţe, pizdă şi ştii să te pisiceşti, te va respecta. punct.

9 05 2010
VreauUltimulLoc

Problema e ca atunci cand o femeie incearca sa fie „egala” o face de multe ori prin generarea unui proces de umilire a barbatului pana il aduce intr-o permanenta garda. Astfel ca aceea lupta le face sa nu mai fie respectate. Cand doi oameni se lupta pentru ceva nu prea mai e loc de iubire si respect.

9 05 2010
antonyo

nu exista diferente morale intre femei si barbati!1in general!!gandim la fel!!

13 05 2010
VreauUltimulLoc

Eu cred ca exista noante unde ne deosebim fundamental si pana nu vom accepta asta inseamna ca nu ne cunoastem suficient.

9 05 2010
Jorjette

TRUE!!!Dacă am renunţa la luptă………câte s-ar întâmpla…la orice tip de luptă!

10 05 2010
adevarulmeudeazi

Ok cu posesivitatea. Problema mare. No comment.Nuante multe. Dar…eu cred ca ar fi foarte interesant pentru tine (si pentru mine) daca ai incerca o mixtura intre concluziile pe care le-ai tras dupa marathon si ce ai scris aici. Asta daca vorbim de relatii de lunga durata (adica alea la care e nevoie de triunghiul pasiune-tandrete-reponsabilitate, nu de alea tip 9 saptamani jumate care te pacalesc ca esti viu si mai ales nemuritor (cu dedicatie la barbati, ca lor le frica de batranete si moarte).Si nu ar fi mai dragutz sa fim team, nu adversari? Sau ar fi cam plictisitor (asta apropos de putere)?

10 05 2010
adevarulmeudeazi

acum am citit si comentariile. si cred asa: te simti umilit cand ai o frustare si gestul acela gadila frustrarea. Daca esti bine cu tine, nu te poate umili nimeni, in cel mai rau caz (daca iti e bine cu tine) iti poate ridica o problema la fileu. dar nu te poate umili. Asta e si cu puterea, nu o are nimeni,e o leapsa, unii ii fac puternici pe altii pentru ca e mai simplu asa (pentru ca le e lene, frica…)

10 05 2010
VreauUltimulLoc

si cand nu e bine cu el si poate fi umilit (asta fiind cazul cel mai comun) cu ce ajuta vietii de cuplul sa o faci?

10 05 2010
adevarulmeudeazi

Te simti umilit pentru ca ai tu o problema, nu pentru ca cel de langa tine ar vrea intentionat sa te umileasca (vorbim de oameni care se iubesc, da?). In felul asta ii dai o putere pe care nu o are si nici nu si-o doreste. Iar asta cu feminismul mi se pare inutila in discutia de fata. Si lupta pentru putere si posesivitatea sunt probleme pe care le avem cu totii. Ne simtim umiliti si unii si altii. Eu cred in continuare ca totul se trage din faptul ca de cele mai multe ori ne pozitionam ca adversari in loc sa tragem impreuna pentru o treaba. Si mai cred ca ne pozitionam asa ca sa ne aparam, pentru ca suntem speriati de noi insine.

10 05 2010
Crash

Ti-ai batut gura degeaba si ai tocit tastatura fara folos. Uita-te doar la comentarii. Sper sa nu ajungi si tu sa ti se faca lehamite si sa te saturi de viata cu ele. Bine, nici singur nu e o optiune demna de luat in seama…

10 05 2010
VreauUltimulLoc

Nu ajung sa ma satur, pentru ca am depasit faza de nesiguranta, incerc sa doar reduc rezistenta feminina din constiinta generala. Rezistenta imprimata (cum bine a zis jorjet) de miscarea feminista prost inteleasa.

10 05 2010
Crash

Si ai iluzia ca reusesti sa reduci rezistenta asta? eu cred ca ne sta bine pana la urma sa fim umiliti, ai zis tu bine, ne face mai barbati, mai puternici. parafrazam…

10 05 2010
vodka

exista si a treia specie,aia care se uita cu ochii mari la tine cand vorbesti despre feminism,lupta dintre sexe…pentru ca a nu fi egal intra in categoria truismelor.iar a nu fi egal e bine…si care mai apoi zambeste complezent si asteapta sa schimbi subiectul.cine are minte isi vede de viata si lucruri importante si nu se incurca cu lupte don quijotiste,nu se incurca cu oricine.ca dai peste tot de ele si chiar ei intr-o varianta masculina a frustrarilor…ei,indraznesc sa zic ca in orice om e ceva bun si daca esti nevoit sa porti o discutie cu cineva din categorie,se gasesc subiecte neutre.la fel..daca esti „nevoit” sa nu fi gasit relatia si persoana potrivita poti sa fuk fara cenzura….si ai dreptul sa iei de par pe oricine incepe cu pretenii intr-o astfel de relatiune.
totul vine din slabiciune si frustrare in cazul discutat.daca mai e si din prostie dai un mare skip.dar daca nu si exista si un sentiment dragutel acolo poate iti pui mintea si le/ii indrumi oleak.ca e frumos….
si inca ceva..de unde pana unde din tragediile grecesti dude???le jignesti..pe tragedii..evident 😛

11 05 2010
VreauUltimulLoc

Asa teoretic nimeni nu vrea sa lupte dar practic la nivel subconstient toti cadem in lupta asta, treaba e ca e bine sa nu o castige ele :)).
Ca se stie ca sunt schimbatoare ca mare si pur si simplu conducerea sta mai bine la barbat, mai bine pentru amandoi, iar nu democratia nu functioneaza in cuplu.
Cand argumentele se termina cineva trebuie sa faca dupa cum zice celalalt.

11 05 2010
Crash

Si daca nici unul nu vrea sa faca dupa cum zice celalalt, ceva se destrama. unul se simte sufocat si altul nedreptatit pt ca amandoi au dreptate si in acelasi timp nici unul nu se gandeste la celalalt. alambicat rau.

11 05 2010
Cristina

Ideea este ca lupta pentru putere, posesivitatea…lipsa de incredere si necunoasterea de sine genereaza chestii care ne dau batai de cap (ambelor sexe). Conflictul intre partenerii unui cuplu (relatii) este adesea intretinut de conflictele interioare ale fiecarui participant 🙂 la cuplu. Cu cat ne deschidem sa aflam ce anume este conflictual in noi (si aici ma refer la partea inconstienta din noi, ce contine o mare, o foarte mare parte din ceea ce suntem si simtim) cu atat il vom intelege mai bine pe cel de langa noi si nu vom mai descarca balastul care ne apartine, asupra altcuiva care adesea nu intelege ce se intampla si inconstient se apara, respingand.

11 05 2010
femmeletale

băi voievoade, numa telectuali la tine pe blog. nu mai viu, că mă complexez. teorii, silogisme, plm. mă duc la mine, unde pot vorbi cu pulă şi pizdă.

11 05 2010
VreauUltimulLoc

O arzi tendentios cu mine?

Vorbeste cu ce puli si pizde vrei aici ca nu e idee ce nu poate fi abordata in toate formele estetice.

11 05 2010
volent

bre, „aceste cuvinte ne doare”. nu putem suporta asa ceva. bre, taman constatam eri ca barbatii d-aia ne-au tinut la cratita, ca nu cumva sa le-o luam inainte. va e fricaaaaa..huooooo:))))))))))))

11 05 2010
VreauUltimulLoc

Ce cratita puturoaselor ca eu vorbesc acum de decizii nu de munca.
Oricum barbatii sunt bucatarii ai mai grasi. Voi va chinuiti acolo cu o ciorba prapadita profana cand in cuptor se rumenesc escaloapele si pastravii cu mar in gura facute de maestrii.

In alta ordine de idei dupa ce ne-o luati [d] inainte unde va duceti ???? =))

Auzi huooo da cine sunt eu ma boc? Nu ti-ar fi rusine…

11 05 2010
anaid

1. Cuplul modern se departeaza de cliseele consacrate, pentru a da nastere unora noi. Daca pana acum relatia barbat-femeie-societate se rezuma la suprematia unuia dintre parteneri in detrimentul altuia, astazi asistam la o competitie de budoar mutata in camp deschis. In conditiile in care barbatului i se cere constant sa fie cel mai bun pe toate planurile, iar femeia inca isi demonstreaza din plin performantele, cu greu se poate vorbi despre echitate. Daca exista egalitate, atunci se refera la eforturile pe care le fac partenerii de a se ajunge unul pe celalalt in performanta. Daca barbatul predomina la forta fizica, femeia il ajunge, daca femeia straluceste pe scena intelectuala, el ajunge rapid la nivelul ei si asa mai departe. Vanitatea este noul negru in „moda” cuplului.
2.”Dragostea dintre doi oameni este ca o apa, care este pentru amandoi. Daca unul dintre ei ia toata apa, celuilalt nu-i mai ramane nimic”Orgoliul apare ca sa umple gaura lasata de lipsa stimei de sine. Lipsa stimei de sine poate lua forma de a cauta cu posesivitate controlul asupra unei relatii si asupra persoanei cu care esti impreuna, in loc de a o lasa libera si a se manifesta in propriile ei limite pentru a se simti in largul ei. Orice exces vorbeste despre teama din spatele lui, despre lipsa de control. Poate fi o forma de spune: am nevoie de tine ca sa imi umplu golul de iubire, pentru ca eu nu ma iubesc suficient pe mine, drept pentru care sunt dependent(a) de iubirea ta.

Dar dragostea nu este o carja. Nu este un cric. Nu este o pompa cu care umflam stima de sine a partenerului. Dragostea este o incununare a cine sunt doua persoane independente. Daca umbli tot timpul cu o pompa dupa tine, inseamna ca nu stii niciodata cand vei ramane in pana… dar te temi de asta. Si de ce te temi, de aceea nu scapi, pentru ca pe asta te concentrezi. Fiecare intelege lucruri diferite prin dragoste.
hai ca deja am scris prea mult. 😉

11 05 2010
Jorjette

” Când puterea iubirii va întrece iubirea de putere, lumea va cunoaşte pacea”.( Jimi Hendrix )….

11 05 2010
MicybKno1

Nice concept. I love it. Thanks for posting

12 05 2010
volent

„dupe” ce v-o luam inainte, ne ducem sa na „lom” o bluzita , ceva, ca nu avem:).
bre, luam si decizii, insa spre deosebire de noi care nu va reprosam dupa ce luati vreo hotarare proasta nimic, voi imediat va repeziti s ane dati in cap cu ea. c-asa suntem noi, pe pula mea, neshte doamne. si vazand domanele acestea, isi baga picioarele si nu se mai baga , ca sa nu mai auda reprosuri dupa aceea, dar asta numai in caz ca iese prost. ca daca iese bineee…atunci sigur a fost ideea voastra sau, va faceti ca nu bagati de seama cat de bine am gandit. pam pam.

13 05 2010
candyyshop

mah, toate femeile fac greseala asta. se indragostesc de un individ pentru cum e el, si dupa aia incearca sa schimbe EXACT lucrurile care-i placusera la inceput. brusc nu mai e funny ca se imbata la petreceri, ca se uita dupa altele cu admiratie, ca se uita la meciuri imbecile, ca nu strange dupa ce mananca, ca se scarpina la oo cand trebuie sa ia o decizie…femeia e o fiinta bizara pe care n-are rost sa incerci s-o intelegi sau s-o schimbi. parerea mea!

13 05 2010
Cristescu Bogdan

Aşa şi?
La urma urmei tot cu ea trăieşti şi de asta e diferită ca să nu te plictiseşti.
Mie îmi place ştilul descris de tine, la femei, este amuzant şi mă face să mă simt mai deştept când îmi dau seama de chestia asta la vreo una. Şi jorjette mai gafează uneori, dar defiecare dată rezolvam problema cu calm şi înţelegere.

13 05 2010
VreauUltimulLoc

Ti se pare ca am zis eu ca nu e normal sau bine? Eu doar explic ceva si cine vrea sa schimbe ceva sa schimbe cine nu merge asa. Nici daca intelegi ceva nu poti sa te faci ca nu ai inteles.

13 05 2010
Jorjette

….problemă tehnică….toate comentariile lui Bogdan se duc la spam…watch there:))

13 05 2010
VreauUltimulLoc

gata am remediat cu cele prinse acolo dar nu stiu cum sa fac sa nu mai se duca in spam :(.

14 05 2010
Jorjette

Ai vreun progam antispam, vreun plugin instalat?

14 05 2010
VreauUltimulLoc

Nu am nimic facut special zice ceva ca akismet opreste spamul da cine e asta si cum sa il configurez nu am gasit :)).

14 05 2010
Dentelle

multumesc 🙂

26 09 2010
L.R.

pentru 1 si 2: consum. femeile simt nevoia de consum…emotional…afectiv…sexual…material…consum…Freud ar spune probabil datorita sentimentului de „castrare”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s




%d blogeri au apreciat asta: