Dacă ar fi…

27 03 2010

Dacă ai trăi într-o lume perfectă cum ar trebui ea să arate?

O lume fără suferință sau o lume în care să ai libertate totală să experimentezi orice chiar și suferința?

O lume în care voința ta să fie lege și orice ti-ai dorit să vină la tine indiferent de merite și istoric?

O lume în care să fim egali cu toții și în care să nu existe nepotism?

O lume în care un gând să fie suficient pentru a crea ceea ce vrei iar atunci când nu mai vrei ceva să ajungă doar un gând să te răzgândești =))?

Suna bine, de fapt suna perfect. Poți să închizi ochii pentru o clipă și să îți imaginzi că trăiști în această lume. Să visezi la asta ca la un câștig la loto ce ai face cu banii cum te-ar face fericiți, dar pe lângă bani lumea asta ar fi și mai tare că  nu s-ar limita la bani.

Cum s-ar desfășura viața în această lume? Să facem un exercițiu de imaginație și să ne vedem pe neștiute într-o astfel de lume mirifică. Cum adică pe neștiute?

Adica TU să te observi cum ai trăi o zi în această lume minunată și perfectă dar fără ca tu să știu asta.

Îți spun că nu ar fi foarte minunată o astfel de zi, dacă tu neștiutor ai trai în această lume perfectă cu gândirea ta de acum.

Te trezești dimineața și gândești of ce aș mai dormi, la naiba și cu munca asta.Deja ai pus premizele pentru o zi proastă în care munca te va stresa. Doar ai poruncit.

Te uiți pe geam of iar plouă, ce mă enervează când plouă. Atunci nervi îți vor fi creați de ploaie, poate că vei fi chiar stropit de o mașină, că lumea asta perfectă va servii exact ceea ce comanzi.

Ai mânca în grabă și ai gândi  am ceva neplacut de făcut la muncă și cum voi fi stresat de termene strânse. Termenele vor fi strânse problemele nu se vor rezolva că doar asta ai cerut.

Te sui în tramvai vezi un cocalar și îți spui. Nu se mai termină cocalarii ăștia parcă văd că pune o manea la telefon. Afli astfel de ultima melodie a lu’ Salam… nu e bine să ai dușmani.

Ajungi la muncă și te gândești ce mi-ar place să muncesc altceva sau să nu muncesc de loc. Si lumea îți servește cu promtitudine dorințele chiar în aceea secunda simț că ți-ar place să muncești altceva sau să zaci pe o plaja undeva la soare.

Parcă timpul ăsta nu mai trece odată și ai parte de cele mai lungi 8 ore de muncă pline de problem și de stres. Parcă prea multă perfecțiune nu e buna și e doar ora 6 seara. Sper să reziști până la sfarșit că e tare greu de trăit într-o lume perfectă fără să o ști.

Ajungi acasă și te întâlnești cu nevasta of parcă văd că ne luăm la ceartă din ceva.Nu duci bine gândul până la capăt și ceva daja nu e cum trebuie.

-Tu de ce nu îmi aduci și mie o floare niciodată. Nu mă mai iubești nu îți pasă de mine. Mereu ești nervos și stresat de parcă nu mă suporți.

Of la naiba se vede că nu te înțelege că tu nu ești pe deplin adaptat la această lume și îți cam pui bețe în roate singur de azi de dimineață.

Vreau să mă înțeleagă acum că mă simt copleșit. În sfârșit un gând bun, nevasta vine lângă tine și te mângâie prin păr. Se cuibărește în brațele tale și te ia dragăstoasă de gât îți spune că te iubește. Vă înfierbânați și începeți să ve mângâiați.

Oboseala a trecut toate necazurile au dispărut ca prin minune îți dorești să o simți încolăcită de tine și să intri să te simti pentru prima oara viu pe ziua de azi. Numai de nu ar fi să se întâmple și azi un eșec să ejaculezi prea devreme sau sa nu te ridici la nivelul cuvenit.traducere(cred că o să fie un eșec și de data asta dar eu nu vreau să fie așa). Lumea, perfectă cum e știe să citească printre rânduri. E puțin confuză acum tu vrei să ai un eșc dar parcă nici nu ai vrea.

Ce să facă? Pai cântarește cu cântarul ei perfect și pune pe deoparte frica ta (neîncrederea pe care o vrei )și pe de alta că nu o vrei. Putea să dea și cu zarul că e același lucru. Naiba știe cum iese.

Deschizi atunci ochii brusc. La naiba cu lumea asta perfectă bine că nu trăiesc în așa lume că ar fi un iad.

Nu știu ce să zic, cine are curajul să se uite la o zi din viața lui cu detașare și să spună cu mâna pe inimă că lumea asta nu e perfectă?

Poate că zicala ai grijă ce îți dorești că se poate întâmpla suna bine și altfel.

Ai grijă cum exprimi ceea ce dorești că o lumea perfecta ca aia în care trăiești îți va îndeplini întocmai gândurile.

Iar mi-as dori să… înseamnă că vrei să îți dorești.

Sper să nu se întâmple…înseamnă mă tem că se va întâmpla cu alte cuvinte cred că se va întâmpla și îmi e frică de asta.

Chiar nu e vorba de reavoință ci de a îndeplini întocmai.

Reclame

Acțiuni

informatie

9 responses

28 03 2010
Adriana

Cred ca lumea in care traim e un puzzle de perfectiuni vazute prin prisma fiecaruia dintre noi. Intregul e imperfect pentru ca ceea ce ma face pe mine fericita nu e neaparat ce te face pe tine fericit…
Si pentru ca imi e teama ca n-as stii sa exprim intocmai ceea ce imi doresc, prefer sa nu intalnesc pestisorul de aur, intrebandu-ma de cele trei dorinte…

28 03 2010
VreauUltimulLoc

E normal sa avem nevoi diferite dar e anormal ca gandurile despre ceea ce nu vrei si ceea ce iti e frica sa iti ocupe 90% din timp. Nu a cum sa te plangi de imprefectiunea lumii cand ea iti da ceea ce ceri. Iar noi o cerem clipa de clipa cu o staruinta si ambitie demna de invidiat.

30 03 2010
lollitta

treaba asta cu exprimatul a ceea ce-ti doresti pozitiv sa ti se intample sau cu proiectatul acelor lucruri cred ca e destul de greu de invatat. dar o data experimentata poate ca va reusi sa convinga.
o fi o chestiune de obisnuinta sau e pur si simplu mai usor de exprimat temerile? n-am inteles niciodata

31 03 2010
VreauUltimulLoc

Cred ca vine din copilarie cand parintii sunt axati pe a te speria de tot spre binele si siguranta ta.

6 04 2010
nick

23 04 2010
anaid

daca am fi perfecti am putea face mofturi intr-o lume imperfecta , dar asa………….. ne multumim cu un „joc de glezna” .

23 04 2010
VreauUltimulLoc

Cine a scris posturile astea ca eu am uitat de tot de ele :)).

23 04 2010
anaid

esti batran , senil si filozof ? e combinatia perfecta! 😉

23 04 2010
VreauUltimulLoc

plus-que-parfait

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: