Ai fost înșelat? Cum faci? partea 1.

15 01 2010

Acum o să scriu un articol greu. Greu prin subiectul abordat și greu prin prisma faptului că nu scriu despre ceva ce sunt sigur că am înțeles ci despre ceva ce cred că am înțeles.

Să zicem că ați aflat că iubitul/iubita vă înșeală.

Atunci un amalgam de simțiri vor năvăli peste voi. Rezumând în cuvinte furtuna din acele momente aș descrie astfel.

Umilință, enervare, refuz să accepți că te-a înșelat, apoi refuz că ai crezut pâna atunci într-o minciună, urmează  durere, revoltă, neîncredere. Dorință de răzbunare și de a nu mai te increde în nimeni de a fii singur, de a fi cu cineva, cu altcinea, din nou cu el/ea. Apoi dezgust pentru partener, pentru propria persoană, slăbiciune etc. si tristete, oftică.

Toate astea se amestecă în proporții diferite și intensități diferite de 1000 de ori pe parcursul unei zile și îți vine să strigi, să fugi, să mori, să omori să faci ceva să se oprească totul să nu mai simți nimic.

Acum în funcție de nivelul de maturitate capacități și arsenal aflat la îndemână, fiecare acționează în modul propriu. Rezultatele vor fi imposibil de cuantificat în 99% din situații pentru că vor implica continuarea relației sau întreruperea ei. De aici vor aparea prea multe implicații ca să mai poți spune că a fost bine sau rău.

Eu voi propune un mod de a gestiona situația asta, si astept păreri pro contra sau idei alternative.

Faza 1. Așteaptă

Primul lucru și cel mai important. Stai deoparte. În furtuna aceea de sentimente și durere stai deoparte, tu nu ești acele sentimente. Tu nu ești răutatea răzbunarea suferința si durerea. Ele sunt doar efectul fricilor care au fost zgândărite.

Ideea e că dacă pici în capcana de a lua atunci o decizie oricare ar fi ea nu e decizia ta. Cel mai bun lucru de făcut e să nu faci nimic.

Te doare? Bun, nu te identifica cu durerea, ai răbdare va trece.

Vrei să te răzbuni? Bun, nu te apuca să te răzbuni. Așteaptă, curând un alt sentiment va lua locul răzbunării, poate e ura poate e iertarea sau frica orice ar fi probabil că va fi și acela trecător.

Nu te grabi să faci nimic cât timp nu ești tu, cât timp nu gândești limpede și nu ești stăpân pe tine. Ești ca un șoarece al cărui culcuș în cutia de carton a fost descoperit. Urmăritorul te-a rostogolit de două ori și tu ai picat în iarbă. El încă nu te vede așa că mai poți să stai câteva secunde, să treacă amețeala, înainte să o iei la fugă. Cu cât alegi mai bine direcția în care fugi cu atât mai bine. E genul de moment în care viteza de reacție e cel mai mare dușman și răbdarea e cel mai bun prieten. Gândește-te la puiu, nu zbura încă orice sentiment ai simții nu fă nimic.

Poți să scrii acum, scrie o scrisoare pentru a elibera toate sentimentele care se agită în tine. Nu trimite însă scrisoarea. Doar spune-i tot ce simți, scrie furibund chiar daca nu are logica înjură spune orice scoate totul la iveală. Folosește orice metodă știi dar ține-te la distanță de a acționa sau decide ceva. Lasă timpul să își facă treaba.

Crede-ma că te vei liniști, aleargă, lovește un sac de box, dansează singur în casă, îmbatăte (mare atenție că dacă te îmbeți sigur ești prost și acționezi, suni la telefon, vorbești ierți sau înjuri) singur în casă. Orice ar fi nu ieși în în oraș, nu merge la foști la fuck budy, la râu cu pietre în buzunar. Încă nu ești tu. Ai răbdare că e o stare pasageră. Chiar dacă te mănâncă în cur să faci ceva ai încredere și nu fă. Citește shogunul dacă nu mă crezi rabdarea e cheia, decizile luate inteligent te vor ajuta.

Deja am scris mult pentru un articol, faza doi și trei le voi scrie în posturi viitoare.Acțiuni

informatie

9 responses

15 01 2010
roara

pe un asa subiect nu pot sa stau fara sa spun nimic.

Iti dau dreptate in legatura cu asteptarea. E cea mai indicata, insa, uneori sa stii ca este ok si sa iti eliberezi sentimentele negative prin actiuni negative. Dar, numai o data, ca sa vezi cat e de inutil e…

Insa, intrebare?

De ce sa astepti? ce hotarari sa iei?

Daca te-a inselat, atunci exista motiv… Intrebarea e daca tu meriti sa il ierti, sau sa o ierti, depinde de caz, normal.

Se spune ca vechiurile obiceiuri dispar greu, chiar niciodata.

Si, din cate am invatat eu, daca cineva face ceva o data, o va mai face si a doua, si a treia si a n-a oara.

Caci, doar in cazul in care a fost beat sau drogat, sau amenintat cu moartea poate fi iinteles tradarea sa, insa, altfel…

Decio, da, e indicat sa astepti sa treaca de la sine acele valuri de sentimente negative. Insa, dupa aceea? Sunt curioasa sa vad care sunt a doua si a treia etapa… cu toate ca, sunt mai mult ca sigura ca nu o sa fiu de acord cu nici una dintre ele… probabil…

15 01 2010
VreauUltimulLoc

O sa vedem daca esti sau nu de acord cu ele dupa ce le scriu :).

Desi tu ai plecat de pe un principiu care deja tinde sa iti ingradeasca libertatea decizionala eu cred ca o sa fii de acord cu mine pana la urma.

In principiu tocmai asta e motivul pentru care astepti, ca sa nu iei o hotarare fortat de ceva ci sa alegi liber. Cum spuneai si tu suntem asa de usor influentabili. De ce sa nu iti acorzi un ragaz sa devi calm de ce sa te grabesti? Unde te grabesti?

15 01 2010
roara

esti atat de sigur ca voi fi pana la urma de acord cu tine? Poate doar daca vei spune ceea ce eu una ma astept sa nu spui…

Insa, poate ca sunt eu mai infipta a in a spune nu… poate…

Dar, stii cum se spune, daca te-ai fript o data in ciorba sufli si-n iaurt…

15 01 2010
roara

uuuuuh… ce mi-am amintit… nu stiu daca e intamplare adevarata sau nu.. insa, mie una mi s-a parut geniala faza…

Deci, el e prins de ea, cu o alta in pat.

Ea, in loc sa urle, sa loveasca sau sa faca alte scene ce ar fi fost de asteptat, le-a zambit, s-a dus in bucatarie, si-a adus o cafea si le-a spus sa continue.

Nu mai stiu sfarsitul, insa…

Eu una tin sa cred ca, inainte de a lua o decizie, trebuie sa stii motivele pentru care esti in situatia respectiva, motivele lui, sau ei… deci… si, chiar nu cred ca exista motive valide… de inteles si de iertat.

16 01 2010
Ai fost înșelat? Cum faci? partea 2. « VreauUltimulLoc

[…] PDRTJS_settings_23834_post_638 = { "id" : "23834", "unique_id" : "wp-post-638", "title" : "Ai+fost+%C3%AEn%C8%99elat%3F+Cum+faci%3F+partea+2.", "item_id" : "_post_638", "permalink" : "http%3A%2F%2Fvreauultimulloc.wordpress.com%2F2010%2F01%2F16%2Fai-fost-in%25c8%2599elat-cum-faci-partea-2%2F" } partea 1. […]

17 01 2010
Ai fost înșelat? Cum faci?partea 3. « VreauUltimulLoc

[…] PDRTJS_settings_23834_post_641 = { "id" : "23834", "unique_id" : "wp-post-641", "title" : "Ai+fost+%C3%AEn%C8%99elat%3F+Cum+faci%3Fpartea+3.", "item_id" : "_post_641", "permalink" : "http%3A%2F%2Fvreauultimulloc.wordpress.com%2F2010%2F01%2F17%2Fai-fost-in%25c8%2599elat-cum-facipartea-3%2F" } Partea 1. […]

17 01 2010
Ai fost înșelat? Cum faci? partea 1. | Uni Ego Blogs

[…] Acum o să scriu un articol greu. Greu prin subiectul abordat și greu prin prisma faptului că nu scriu despre ceva ce sunt sigur că am înțeles ci despre ceva ce cred că am înțeles. Să zicem că ați aflat că iubitul/iubita vă înșeală. …read more […]

20 01 2010
Cum ajung la decizia să mă despart. « VreauUltimulLoc

[…] că am fost înșelat și am depășit fazele 1,2 sunt în situația de a decide ce aș face. Raționametul pe care as merge ar fi […]

22 01 2010
strelnikov

mda bun sfat. sit & wait.

problema e ca in general NU POTI sa faci asta. e ca si cum l’ai sfatui pe unu care se arde – sa nu tipe. sau pe unu care’i enervat – sa stea calm.

de altfel uneori iti vin idei bune la nervi. sau idei proaste da pe care esti in stare, nervos fiind, sa le aplici bine.

de exemplu te duci si le tai gatu la amandoi. cool. 1:0 pt tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: