Mary and Max

2 01 2010

Am vazut un film deosebit. De fapt e o animație făcută într-un stil mai puțin folosit.

Am primit recomandarea de la o femeie si jumătate și pentru că l-am găsit impresionanat filmul m-am gandit să stârnesc și eu altora curiozitatea.

Cred că nu am mai vazut de mult un film cu un mesaj așa puternic.

Este de o hidoșenie și absurditate superbă dacă pot să spun așa. Surpinde o doză enormă de suferință și dramă văzută prin ochiii unor personaje ce ar putea să fie caracterizate ca dezgustătoare. Tot contextul și modul de prezentare te face însă să vezi frumusețea sufletească și dimensiunea realității unor oameni pe care societatea îi marginalizează. Te face să îndrăgești dincolo de învelișul superficial și de neadaptarea la societatea noastră complicată, inocența lor. Modul în care își contruiesc proprii realități paralele pentru a putea îndura vicisitudinile și modul cum reușesc să nu devină agresivi.

Cred că dimensiunea sufletească a unui om apare în fața situațiilor când trebuie să ierte, cînd trebuie să plece capul, când e copleșit de viață și totuși continuă să meargă mai departe fără să urască și să acuze pe alții.

Nu reușesc să verbalizez toate lucrurile simțite când am vizionat povestea asta modernă, dar simt că a lăsat urme adânci în mine și că voi privi cu mai multă compasiune oamenii pe care fusesem învățat să îi desconsider. Teoretic toți știim că fiecare om are o frumusețe a lui dar nu mereu reușim să o vedem.

E și un exemplu despre frumusețea vieții și  miracolul care apare în orice situații indiferent cât par fără de speranță.

Vizionare plăcută.


Acțiuni

Information

3 responses

3 01 2010
Adriana

Multumesc. Mai mult nu reusesc sa verbalizez nici eu acum…

3 01 2010
femeiadeservici

Ma bucur ca suntem un fel de Irina Nistor a blogurilor:))
Cat despre caracterizarea cu „o femeie si jumatate de la inceput”…mooooanta mia…Jack sau Jim sa fie?

3 01 2010
lollitta

superb. multumesc

Lasă un comentariu