De ce vreau ultimul loc?

31 12 2009

Am zis să închei anul cu o lămurire.

De unde vine nick-ul și denumirea blogului:

Vreau ultimul loc înseamnă că nu cred în locuri, înseamnă că nu cred în principiul economiei care ne învață că atunci când vrei ceva trebuie să iei de la altcineva. Nu cred în competiție, cred că e destul pentru toți.

Primul loc e ceva atât de iluzoriu, e doar o amăgire, e o situație temporară. Ești primul anul ăsta dintre cei de aceiași înălțime cu tine dintre cei de același sex dintre dintre… Mereu categorisiri nenumărate ca să ajungi la o iluzie care să îți mângâie orgoliul o secundă. De multe ori oamenii care ajung o dată într-un „vârf” toată viața lor este penibil dominată de acea „realizare”.

Eu nu am spirit competițional dezvoltat nu vreau să întrec pe nimeni. Asta nu înseamnă că nu încerc să mă perfecționez în nimic. Nu, dar singura mea copetiție la care particip este cu mine însumi. Încerc să fiu azi mai bun ca ieri.

Nu spun că și reușesc mereu, poate că trec zile în șir în care nu simt că am făcut nici un pas în nici o direcție. Nu mă deranjează, omul are nevoie și de odihnă și de timp pentru a sedimenta anumite informații. Nu poți să alergi 100 de km fără să dormi bine înainte. Ar fi incorect să nesocotești valoarea somnului în ecuație.

Puteam să spun nu vreau nici un loc, dar suna destul de tendențios. Nu pot să spun că am depășit automatismele adânc înrădăcinate ale judecații și ale categorisirii. Momentan vreau să văd ceva ce să îmi aduca mie aminte mereu cănd scriu sau cănd răspund la un comentariu sau când citesc un articol al cuiva că nu sunt în competiție. Nu contează că eu am dreptate ba din contră dacă altul are dreptate eu am de câștigat, mai învăț ceva.

Am căutat mereu să fiu mai bun ca alții în vari domenii și nu pot să spun că asta mi-a adus o mare satisfacție. Nu nesocotesc munca unui om care ajunge cel mai bun în fața a n competitori nu îi neg realitatea lui nu spun că e mai proastă ca a mea. Doar că nu e ceea ce eu îmi doresc pentru mine de acum încolo.

Pot fi cel din urmă, dar să fiu mulțumit de progresul meu sau pot fi cel dintâi și să fiu dezamăgit. Nu îmi impun culmi de atins dar nici nu mă menajez când simt o direcție în care vreau să pornesc. Viața e o competiție dar cu noi înșine nu cu cei din jur. Dacă omul de lângă mine avansează mai repede într-un domeniu înseamnă că e un exemplu pe care îl pot urma, mă bucur pentru succesul său.

De fapt ultimul loc este o poziție cu care vreau să mă obișnuiesc până voi înțelege pe deplin că nu există locuri. Fiecare e prea complex pentru a fi judecat unidimensional, iar cel mai important lucru din viață nu e cum te percep alții ci cum te percepi tu.

Ca să fi fericit ai nevoie să devii complet.

Dacă am jignit pe cineva în toată perioada în care am comentat sau am răspuns la comentarii pe blogul meu sau al altora îmi cer scuze. Nu a fost intenționat.

Vă urez tuturor la mulți ani și distracție plăcută în această seară, să ne citim cu bine la anul.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

12 responses

2 01 2010
kaos

imi place cum scrii, de asemenea

kaos

2 01 2010
femeiadeservici

zici ca esti la spovedanie fratili mieu:)

2 01 2010
Kyoteea

nice work!
ce te faci daca mai e cineva care vrea locul asta, ultimul?:D

3 01 2010
VreauUltimulLoc

Am zis ca daca nu il vrea altcineva. Pana acum nu s-a sesizat nimeni ca l-ar vrea :).

12 05 2010
adevar100la100

Si eu incerc sa fiu din ce in ce mai buna 🙂

5 03 2011
riluri

„Primul loc e ceva atât de iluzoriu”.
Ce-ai zice de al doilea, al treilea…?
Ultimul e la fel de „cel mai cel” ca si primul, nu crezi?

6 03 2011
vreauultimulloc

Daca mai e liber si daca nu il vrea altcineva, poti sa il iei tu daca iti place.

7 03 2011
skilluri

Eu cred ca-l vrei pe ultimu’ din 2 motive:

1. Ca nu-l poti obtine pe primu’

si

2. Ca de obicei nu-l vrea nimeni.

Doar o chestiune de confort.

Beat that!

NOTA: Comentariul nu se constituie intr-un atac la persoana. Daca apar manifestari secundare adresati-va medicului sau farmacistului.

8 03 2011
vreauultimulloc

Eu cred ca nu ai citit bine. Am zis ca nu cred in locuri dar pentru a ii linisti pe cei care nu pot accepta asa ceva am zis ca il iau eu pe ultimul ;).

Nici un comentariu nu se constituie intr-un atac la persoana dezbaterile sunt constructive.

26 07 2011
creatura visatoare

Am fost,am citit si am inteles de ce ‘vreiultimulloc’…Nici eu nu sunt pretentioasa.Vreau doar un loc!Dar acel loc sa ma faca sa ma simt bine eu cu mine!

25 07 2012
miss Red

vrei ultimul loc ? ok am inteles de ce vrei ultimul loc, dar unde vrei ultimul loc?

8 02 2013
comentatoramator

M-am lamurit 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: