Distractiva viată la bloc

24 11 2009

Am ajuns de râsul lumii, la panoul rușinii, vai Doamne nu știu cum mă mai rabdă pământul.

Sâmbătă am făcut curățenie pe balcon, și aveam niște geamuri sparte acolo, multe geamuri. Le-am împachetat cu ciocanul să fie mai ușor de strâns. Cu aceasta ocazie am observant că omul are deseori moment de idioțenie, nu am avut nici o teamă când îmi săreau cioburi în față și în cap, chiar m-am distrat spărgând geamurile :D.

Continuăm, am umplut galeata de gunoi cu cioburi și la ghena cu ea. Când am eliberat șuvoiul de sticlă pisată pe topogan a rezultat un zgomot cam ca la cascada Niagara.

Normal că la a 4-a operațiune de acest gen a ieșit un vecin indignat. Ca sparg ghena că de ce nu le duc cu punga jos etc. Motivele mele erau clare dar nu îl interesau (ca erau cioburi mici, nu  aveau cum să spargă ghena și cu punga nu puteam să le duc pt că taiau punga)așa că nu m-am chinuit să îi explic. Ceea ce m-a distrat a fost că a zis că dacă afla doamna administrator de treaba asta o să văd ce îmi face.  Acum, era evident că el urma să îi spună, că doar nu află pe căi paranormal. Lucru distractive e că vecinul nu a avut curajul să zică pe față că se duce să mă pârască.

Acum urmare e și mai distractivă, am fost anunțat de admin pe căi indirect că voi fi mustrat la panou, ca s-au primit reclamații și nu are ce să facă.

Luni trona un afiș, cu domnilor chiriași de la ap x sa faceți ce vreți voi în casă dar cu bunurile commune  etc… o să platiți etc. daca se strica etc. cu scris îngroșat voi nu noi . Genul tipic de anunț scris de admin. Pe lângă penibilul anunțului, și inutilitatea lui (că doar nu mai arunc mâine geamuri pe ghenă) e comic faptul că admin-ul care e o femeie simpla din popor cu gura mare și creier puțin, dornica de scandal s-a scuzat față de mine ca a scris anunțul ala de fațada. Anunț de altfel din care răzbate indignarea reala =)) și cred că poate fi considerat ostil.

Deci eu chiriașul, care a facut boacăna (de fapt nu am făcut nimic anormal) am fost certat de vecin și de admin. dar nu pe față, pe față fiecare a aruncat pisica la altul. Pe mine personal ma lasat rece toata activitatea lor uneltitoare dar se pare că ei au trait intens toata afacerea.

Acum vine și partea mea de jmecherie în treaba asta. Cum am facut să le fie lor rușine să se comporte cu mine în modul specific al locatarului de la bloc. La orice întrebare sau vociferare indiferent cât de neîndreptățită am răspuns da și am zâmbit. Prin atitudinea asta ei nu au avut niciodată cu cine să se certe. Eu nu încerc să mă scuz, recunosc greșeala și brusc le tai macaroana. Cu proștii nu trebuie să te pui, trebuie să le dai dreptate și brusc rămân fără idei.

Reclame

Acțiuni

informatie

16 responses

24 11 2009
simplis

lol, locuiesti in bucuresti

24 11 2009
VreauUltimulLoc

Acum da dar nu cred ca e boala locala, poate o fi regionala :D.

24 11 2009
Porcuşorul Radioactiv

Vreau sa-ti spun ca ti-ai supt-o. Mintea simpla si cretina a omului din popor te va asimila cu un „intelectual increzut” pe motiv ca nu le-ai dat satisfactia unui scandal la care sperau. Pe de alta parte te vor conidera „slab” pentru ca nu te-ai certat cu ei si te vor fute cu prima ocazie. Trust me, am o mare experienta cu genul asta de oameni.

25 11 2009
VreauUltimulLoc

Nu e asa, ca e strategie de lunga durata. Cand m-am mutat aici am avut doua variante sa ma apuc sa ma cert cu ei era prima. M-am gandit ca nu am sanse, prea sunt obisnuit sa folosesc argumente iar ei sa strige.
Asa ca am adoptat alta tehnica, intrucat nu aveam un istoric, am inceput sa imi construiesc unu’. Le-am zambit la toti le-am vorbit frumos chiar cand erau pusi pe harta.
Dupa o vreme cand s-au obisnuit cu mine amabil, la o vorba aruncata aiurea am taiat ferm macaroana fix cui trebuia. Urmarea a fost ca in loc sa rezulte cearta nu a mai zis nimic si data viitoare mi-a vorbit frumos, iar eu am continuat ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Nu imi fac iluzii ca ma iubeste cineva dar macar nu imi cauta nod in papura.

24 11 2009
Maria

La mine în bloc erai linşat la aşa o treabă. Nici sticlele de plastic nu se aruncă în ghenă sau alte obiecte asemănătoare, darămite punga plină ochi de sticlă pisată. Dar na! Nu au toţi norocul meu ;;)

25 11 2009
VreauUltimulLoc

Ce punga? Eu le-am dat drumu direct din cosul de gunoi.

25 11 2009
Adriana

La mine a fost huzur… dar, de curand, au aparut niste limitari, cum ca ghena se foloseste intre anumite ore si bormasina asisderea 🙂
Astept cu nerabdare orarul pentru sex 😀

25 11 2009
Porcuşorul Radioactiv

Monstri de vecini. Eu m-as revolta sa nu ma lase cu bormasina pe la 2-3 noaptea. E cel mai drag hobby al meu.

25 11 2009
VreauUltimulLoc

Eu am unu care da gauri de cateva luni, o vreme a fost deranjant. Acum sincer curiozitatea a depasit de mult supararea. Oare ce face, cate gauri poti sa dai luni de zile in pereti oare si-a transformat casa in cascaval?

Uneori nu pot sa dorm de… curiozitate :)) sambata dimineata mi-o trezeste cel mai des.

25 11 2009
VreauUltimulLoc

69 e permis oricand , low noise version ;).

25 11 2009
Adriana

Poate omul tau si-a facut firma de dat gauri, cu sediul lucrativ la domiciliu 🙂
Da’ tot esti mai castigat ca mine, ca ai o sansa (mica, mica, dar e…) sa falimenteze… Pe mine sambata dimineata ma trezesc utilajele care modeleaza noul stadion national. Pana in 2011 (more or less) sunt asigurata 😦

25 11 2009
delaskela

deci e orwelian totul…extraordinar…te au pus la panou…sunt bestiali tipii…

25 11 2009
Cristescu Bogdan

Mi-ai adus aminte de un vecin de pe vremea când am stat cu chirie printrun cartier mărginaş din Iaşi, care mi-a scoş buşonul de la panou.
Era seară, ascultam muzică. M-am plictisit de ascultat şi am început să fac muzică. După o oră aud bătăi în ţevi, strigăte şi înjurături cu „… la măta acasă…” de la vecinul de sub mine (un moş la vreo 60 de ani, paranoic şi care creştea porumbei; fără nevastă şi copii şi nici musafiri nu primea, dar avea un câine pechinez, opusul stăpânului). După câteva minute, se stinge lumina brusc, se opreşte muzica, apoi verific siguranţa din casă, totul era ok, şi îmi aduc aminte brusc de o seară în bucătărie, unde împreună cu un coleg de apartament, care era mai vechi acolo, stăteam la poveşti. Mi-a spus ce a păţit cu vecinu că atunci când cu nişte prieteni veniţi în vizită a încercat să se simtă bine cu muzică şi cântat, au rămas fără curent că ăsta de jos le-a scos buşonul de la panoul de pe scară. Eu în sinea mea „ahaaa” şi mă duc pe sală la panou. Panoul care că erau două şi încuiate. Bat la un vecin de alături de mine şi îl intreb de cheie, el îmi spune „mergi la 7 la administratoră, ea trebuie să ştie”. Administratora îmi spune „dar nu am eu cheia, este la şeful de scară, domnul X de la etajul 2 (eu stăteam la 3 fix deasupra lui)”. Am zis că nu se poate, atât de firesc… Mă duc la el la uşă, sun vreo 3 minute, timp în care îl auzeam cum se freca de usă încercând să mă analizeze cu vizorul ca şi cu un scanner 🙂
Într-un final, după ce deschide şi-mi dezbatem problema, îmi spune că nu îl interesează că nu el a luat buşonul şi că să nu îl mai deranjez cu muzica. Deşi am încercat să îi explic că este iarnă şi că eu am centrală şi că de aseară centrala nu merge şi că e un frig în casă de pot să stau în frigider că e mai cald (e reglabil la 0 grade fix), măgarul de moş nu a vrut să recunoască. Am zis căi otrăvesc porumbeii, apoi mă gândeam să-i fur porumbeii şi să îi duc în piaţa unirii unde sunt toţi porumbeii din iaşi, apoi mi-am băgat picioarele şi am aşteptat. Cearta a fost la ora 8 dimineaţa, la ora 16:00 eu aveam curent. A scăpat de mine că în câteva săptămâni m-am mutat, dar cu toată treaba asta îmi venea să îi fac ceva, dar nu eram sigur ce!
Lungă povestea … asta e 🙂

25 11 2009
VreauUltimulLoc

Acum analizeza ca de fapt tu ai atras asta asupra ta, si a vrea sa ii faci ceva nu e varianta spirituala de a rezolva problema :D.
Reusesti sa gasesti ce ai avut de invatat din aceasta lectie?
Apoi ar urma sa iti ceri iertare pentru gandurile negative pe care le-ai avut contra mosului, ganduri care la nivel energetic e posibil sa il fii lezat.
Si cauta o modalitate de a rezolva problema fara agresivitate, si retraieste mental experienta in felul asta.

26 11 2009
Zwargolak

Viata la bloc sux.
Administratorul meu pana anul trecut aveam o parerea foarte proasta despre el.
Ca e nebun dupa masina, si-o iubste mai mult ca pe nevasta si copii etc.
Insa dfe can a inceput sa faca ceva pt bloc (vopsit, lift nou, apometre, pula mea, tot ce trebuie la pret mic) mi-am schimbat parerea.
Nu toti sunt asa din pacate.
Majoritatea is niste mosi din urma cu 2-3 generatii, genul ala care au futut in cur la vremea lor dar daca le zici acu de dat la muie li se face scarba.
Mama lor

9 12 2009
Distractiva viată la bloc « VreauUltimulLoc

[…] Distractiva viată la bloc « VreauUltimulLoc December 9th, 2009 VreauUltimulLoc. Daca mai e liber si daca nu il vrea altcineva. Acasă · About · Distractiva viată la bloc. 24 11 2009. Am ajuns de râsul lumii, la panoul rușinii, vai Doamne nu știu cum mă mai rabdă pământul. … […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: