Iubirea partea 2.

20 08 2009

Concluziile: tot asa pe doua ramuri.

Dragostea

Dragostea e ceva foarte frumos e un dar al vietii e o multitudine de stari si senzatii care te fac sa te simti viu. Daca este o dragoste impartasita cu o persoana deosebita duce la lucruri bune. Daca este o dragoste care se transforma in suferinta nu e vina ei. E vina celor doi participanti la experienta. Pentru ca o experienta sa fie cu adevarat valorificata si sa nu mai fie nevoie sa o repetam trebuie sa o intelegem. Trebuie sa intelegem ce lectii ne da viata prin suferinta. Suferinta e modul vietii de a ne invata cine suntem. Cum focul te arde si te invata sa nu mai pui mana in el dar te si poate omora asa si traumele psihice ne invata ce sa nu facem ce ne poate face rau dar ne poat si omora. Focul nu e rau, e rau cum l-ai folosit tu. Nu te umili in numele dragostei nu te duce cu capul inainte incearca sa iti mentii o stabilitate si o entitate. Stiu ca e greu stiu ca o luam razna dar se poate. Conditia e  sa ne respectam mai din timp. Daca tu ai fost toata viata un cersetor de apreciere atunci dragostea te da unui calau sa te calce in picioare poate asa te trezesti. Dupa poti sa intelegi si sa te intaresti, sau poti sa arunci cu noroi in partener dar ar fi fatarnic. Tu ai la fel de multa vina. Nu mai te complace in rolul de victima si nu vei mai fi tratat asa. Iar calaul trebuie sa inteleaga ca facand rau altuia se pedepseste pe el in primul rand. Nu va bateti joc de nici un partener pentru ca va bateti joc de voi. Antrenati-va cu fiecare relatie si dragoste pentru marea iubire. Respecta pe fiecare om care iti trece prin viata cu acelasi respect pe care il astepti de la el.

Iubirea

Iubirea nu permite multe concluzii. Cand ajungi sa iubesti esti matur stii care e scopul vietii. Scopul vietii e sa iubesti, cat mai mult si pe cat mai multi. Doar unu ca si partener si restul ca oameni. Cand iubesti te imbogatesti. tot ce dai vine inapoi  tot ce daruiesti te completeaza. Cu toate acestea nu dai nimic asteptand ceva. Iubirea iti da puterea sa stai „gol” in fata persoanei iubite. Iubirea accepta fara sa judece iubirea e de natura divina si ne face divini. Nu e nimic rau in iubire nu lezeaza nici una din parti fie ca e impartasita sau nu. Iubirea nu ingradeste libertati, nu mutilieaza caracterul, te face mai bun pe toate planurile. Te schimba ca om te transforma profund, femeile care au copii o exerimenteaza cel mai usor. Barbatii trebuie sa munceasca din greu pt ea. Ei sunt si mai impulsivi sunt invatati de societate sa fie egocentrici sa nu se exteriorizeze. Le e mai greu sa iubeasca, sunt mai cognitivi iar iubirea nu cere logica ea doar curge de la tine la altii. Fara alt motiv decat pentru ca tu esti capabil sa o oferi. Iubirea e darul nostru pentru viata.

Asa ca iubiti fara frica si fara regrete.

Urmeaza si partea a treia, bonus.


Acțiuni

informatie

4 responses

21 08 2009
volent

iata ce frumos spune pe blogul sau Incze Klara : „Iubirile ‘adevarate’ sint cele care staruiesc dincolo de flacara pasiunii odata stinse, cele care se cuibaresc comfortabil in unghere ascunse de unde mai ies uneori, doar cit sa intelegem ca inca sint acolo.
Nici cele care nu sint ‘adevarate’ nu se uita, doar ca aducerile aminte sint mai seci si mai grabite.”
http://inczeklara.blogspot.com/2009/08/hesse-dragostea-mea.html

21 08 2009
VreauUltimulLoc

@Volent spune frumos, eu nu stiu sa spun frumos :).
Eu nu am veleitati de scriitor eu dezbat idei in forma matematica.
Cerinta problemei ce stim rezulta rezulta q.e.d. :D. Cand e prea multa metafora risti sa nu transmiti mesajul exact.
Apreciez pe cei care pot sa isi puna ideile in forme frumoase, ca astea care le-ai pus tu aici si care sunt si clare.

21 08 2009
volent

aide dom’le…ca daca am fi toti scriitori, atunci cine ar mai da cu matura?:) (ma refer la mine ofcourse); dar mi-a placut mult mult cum spune si am vrut sa impartasesc cu tine si cu cititorii tai cuvintele astea 🙂

21 08 2009
VreauUltimulLoc

Merci, chiar e un post frumos si mai e si in context asa ca inca o data multumesc pe link ;).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: