Rugaminte

15 05 2009

Rugaminti, vorbeam cu un amic despre asta.

Exista doua moduri de percepere cand cineva te roaga ceva.

1 Gresit

Persoana care te roaga se asteapta ca tu sa zici da si dc tu zici nu se supara.

Asta inseamna ca de fapt nu a fost o rugaminte ci o porunca deci un act de constrangere asupra ta. In concluzie poate sa se supere si sa o mai suga o data.

2Corect

Persoana care te roaga se asteapta sa zici da sau nu si daca zici da se bucura daca zici nu accepta decizia si nu se supara.

Cati plecati de la premizele corecte cand rugati pe cineva ceva?


Acțiuni

informatie

5 responses

15 05 2009
roara

e un subiect mult prea larg ca sa il dezbati in cateva cuvinte, si sa sustii doar o varianta, si anume, ori e alba ori e neagra.
Uneori, te superi de cineva refuza sa te ajute cu ceva, si datorita faptului ca, poate indirect, te asteptai sa nu fii refuzat tinand cont ca tu ai ajutat respectiva persoana de n ori pana in acel moment.
Si alte n cazuri…
Cati dintre noi gandim corect inainte sa… defineste „corect”-ul asta..

16 05 2009
VreauUltimulLoc

Daca ajuti pe cineva nu te astepti la ceva in schimb ca asta nu mai e ajutor e indatorare o folosesc mafiotii.
Daca rogi pe cineva ceva atunci singura varianta corecta e a doua pe care am scris-o altfel nu se mai cheama rugamainte se cheama oricum altcumva.

16 05 2009
roara

orice relatie se bazeaza pe acest sistem nescris si poate neconstientizat: ” dai ca sa primesti”. Nimeni, dar absolut nimeni nu te ajuta fara a se astepta la ceva in schimb. Chit ca nu iti spune, chit ca nu e constient in momentul respectiv de asa ceva. In schimb, il va deranja un eventual refuz din partea persoanei ajutate.
Chit ca ajuti pe cineva doar ca sa faci fericita persoana respectiva. Dar fericirea ei, te va multumi pe tine. Deci indirect, ai ajutat persoana respectiva ca sa fii multumit tu. Ceea ce inseamna ca ai facut asta pentru tine.
Si daca vei avea nevoie de ceva la un moment dat din partea ei, si ea te va refuza, nu stiu cat de saritor ai fi data viitoare cand te va ruga sa o ajuti iarasi.

16 05 2009
VreauUltimulLoc

Ce vrei sa iti raspund la asta? Parerea mea e ca trebuie sa faci tot ce faci din pur altruism altfel sa nu faci. Adica sa fi bun si liber dar nu era vorba de asta.

Accept dai ca sa primesti cand spui dinainte ce astepti sa primesti altfel e incorect sistemul. Ceva de genul ia tu banii astia si vedem noi apoi cum ma rasplatesti si ma supar ca un vrei sa mi-o sugi la ceas de seara.

Sau nu mai ruga fi corect si spune vreau asta sau nu mai vb cu tine ca asa consider eu ca merit.

18 05 2009
breathemein

Recunosc ca niciodata. De fapt, sunt prea obisnuita sa se faca cum vreau eu, si cer numai ce stiu ca mi se va da. In rest, imi iau singurica ce am nevoie. Ca sa nu ma simt prost cand oblig pe cineva sa faca ceva. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat: